Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Bliver Poulsens og Jensens dominans brudt?

Clio Cup - DK 
09/08/06 

Clio CupMange kørere jagter deres første sæsonsejr i Fleggaard Renault Clio Cup
Ser man nøgternt på pointtabellen for Fleggaard Renault Clio Cup, så tegner kampen om mesterskabet til at være en duel mellem Per Poulsen, Årup, og Kasper Jensen, Aalborg. Otte points adskiller de to kørere, som tillige har fordelt årets otte sejre mellem sig.
 

Men det er ikke hele historien. Bag dem er der en stribe kørere, som kommer tættere og tættere på. Kørere, som tidligere har vundet sejre eller erobret mesterskaber. Og de banker på for at bryde d’herrer Poulsens og Jensens dominans forrest i feltet.

Brian Mikkelsen, Vejle, og Jacob Kristensen, Selling, er to af disse kørere. Deres formkurve har været kraftigt stigende, og ved de to seneste løb var de begge på podiet. Men det var ikke det øverste trin, de stod på. Men måske kommer de til at gøre det i weekenden på Ring Djursland ved Sparekassen Kronjyllands Sommerløb?

”Som udgangspunkt går jeg efter sejren, men jeg er tilfreds med en top 3. Men der er også 25 andre kørere, som går efter det mål,” siger Jacob Kristensen, som ligger på femtepladsen.

”Kommer der regn på Djursland, så får jeg min første sejr,” lyder det fra Brian Mikkelsen. ”Sidste gang vi kørte på Djursland, kunne jeg se, at jeg havde farten til at køre fra Kasper (Jensen, red.), så jeg er i hvert fald fortrøstningsfuld.”

Men hvordan kan det være, at to så hurtigere kørere endnu mangler at få deres første sejr i år i Fleggaard Renault Clio Cup?


Brian Mikkelsen og Jacob Kristensen er her i deres drømmeposition: lige foran Kasper Jensen, der er en af mesterskabskandidaterne.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Vi racerkørere har jo et gen med, at vi er gode til at finde på undskyldninger for, hvorfor vi ikke kan vinde. Hvis du ikke vinder, er det ikke din skyld. Det står jo i håndbogen for racerkørere,” ler Jacob Kristensen og bliver alvor. ”Det hele skal gå op i en højere enhed, og så skal man have det berømte held på sin side. Det er en god blanding af 95 % dygtighed og 5 % held. Jeg mener, at jeg har de 95 % på plads, så det er bare et spørgsmål om at kæmpe, og jeg håber på, at mit seneste resultat fra Sturup har prikket hul på bylden.”

ikke Brian Mikkelsen kan stille en konkret diagnose på, hvorfor han endnu ikke har vundet i år.
”Jeg kan ikke rigtig sige hvorfor,” indrømmer han. ”Kunne jeg det, så havde jeg ændret på det og kørt stærkere. Jeg er fint tilfreds med, hvor vi ligger i mesterskabet, men vores ambition er at blande os i toppen, og jeg føler, at vi har fået styr på bilen. Vi har fået meget hjælp til opsætningen, og det har da også vist sig ved, at jeg har været på podiet de sidste fire gange. Men vi skal ikke tage fra, at Per (Poulsen, red.) og Kasper (Jensen, red.) er dygtige kørere, og at Henrik Larsen har utrolig meget erfaring.”

Ingen af de to kørere føler dog, at de står overfor en større udfordring end ellers i weekenden, hvor de kører på Ring Djursland, som jo er kendt som en hård og krævende bane, der virkelig kan sortere fårene fra bukkene.

”Den bane har jeg det godt med, og sidste gang var det mest mig selv, der var noget galt med, så denne gang bliver det med garanti en top 3-placering,” slår Jacob Kristensen fast.

”Jeg får en sejr. Det er jeg nødt til at sige,” lyder det fra Brian Mikkelsen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 13/08/06 - Ring Djursland - Clio Cup - DK
  •