Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Den Blå Avis MC 600 Challenge

Tirsgaard og Phillip fortsætter duellen

MC600
Challenge 

09/08/06 

Sæsonens største felt på to hjul samles i weekenden på Ring Djursland
Det bliver sæsonens hidtil største felt, som i weekenden ruller på banen, når fjerde runde af Den Blå Avis MC600 Challenge køres ved Sparekassen Kronjyllands Sommerløb på Ring Djursland.
 

De 19 faste deltagerne er nemlig denne gang blevet suppleret af fem såkaldte wild cards – kørere, der har fået lov til at deltage i udvalgte løb – så det samlede felt kommer op på 24 Road Racing-kørere.

De fem wild cards tæller de to lokale debutanter Søren Bille og Brian Glad Rasmussen, begge Rønde, samt tre gamle kørere, som tidligere har været med i Den Blå Avis MC600 Challenge. Det er Rasmus V. Sørensen og Martin Iver Pedersen, begge Kirke Hyllinge, samt Jørgen Vendelbo, Ry.

Men der er dog ingen tvivl om, at det bliver de faste kørere i Den Blå Avis MC600 Challenge, der vil kæmpe om sejren ved løbene på Ring Djursland. Ikke nok med det. Det bliver tillige nogle af de kørere, som har brugt seriens lange sommerpause til at holde formen ved lige i udenlandske løb.

Steven Tirsgaard, Give, og Steen Hansen, Herning, er to sådanne kørere. De har begge deltaget i Europamesterskabsserien for Stocksport 600-klassen, hvor de aktuelt indtager sammenlagte placeringer som henholdsvis nummer to og tre.


Steven Tirsgaard er i front af Den Blå Avis MC600 Challenge forud for weekendens Sparekassen Kronjyllands Sommerløb på Ring Djursland
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Kørselsmæssigt får man meget ud af at kæmpe, for der er rigtig hård kamp i EM,” siger Steven Tirsgaard fra Team Designa Racing. ”At køre 32 omgange for fuld blæs kræver virkelig noget koncentration, og det er noget, som udvikler en. Det kan man også se på Steen (Hansen, red.), der har udviklet sig rigtigt meget, både mentalt og fysisk.”

”Udover at køre meget, så har vi også fået prøvet en masse ting af på vores motorcykler, så jeg synes selv, at vi er rimeligt godt forberedte. Jeg synes selv, at jeg er i topform, og jeg håber, at jeg kan vinde, men der er da også andre end mig, der har været ude at køre.”

Det gælder eksempelvis Kim Phillip, Morud, der må betegnes som Steven Tirsgaards nærmeste konkurrent til den samlede sejr i Den Blå Avis MC600 Challenge. I hvert fald hvis modstanderen skal komme udenfor Team Designa Køkken.

”Jeg føler, at jeg har fornuftig fart i kroppen,” siger den tidligere dobbelte mester, som i pausen fra den hjemlige løbsserie har deltaget i en afdeling af det polske Road Racing-mesterskab samt tre runder af Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft.

”Jeg er klar som altid, og jeg tror også, at min motorcykel kører godt. Jeg har fået ny udstødning, som vi har ventet længe på, og vi har også fået flere affjedringselementer, som vi har testet i Østrig og Polen, og dem føler jeg virker godt på maskinen. Jeg kører efter at tage to sejre på Ring Djursland. Det gør vi vel alle sammen, men jeg satser på at gøre det, for ellers ser det lidt håbløst ud for mig.”

Inden Sparekassen Kronjyllands Sommerløb har Steven Tirsgaard nemlig et forspring på intet mindre end 52 points, og da der gives 25 points for hver løbssejr, er tydeligt, at forfølgerne skal give gas.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 13/08/06 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge - DM
  •