Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Den afgørende fase

Formel 1 
02/08/06 

Optakt til Det Ungarske Grand Prix
Med seks løb tilbage og 11 point mellem nr. 1 og 2. er VM kampen 2006 nu gået ind sin afgørende fase. Og pt. ser det mere spændende ud end det har gjort længe. Hvis denne spænding så også ville give sig til udtryk andre steder end i tabellerne, så ville alting være godt.
 

Men at håbe på at løbet på Hungaroring bliver spændende på banen, vil nok være at satse lige højt nok. Hungaroring blev en gang, meget rammende, beskrevet som Monaco uden huse. Den snørklede og snævre ungarske bane er ikke ligefrem skabt til legendariske racerløb.

Tilgengæld er der en spændende VM kamp i gang. Fernando Alonsos forspring skrumpede til 11 point efter Tyskland. Her formåede den regerende mester for første gang i år ikke at komme på podiet.

Michael Schumacher fik det maksimale ud af Hockenheim og nu ligger han og kan selv afgøre det. Men det kræver at han holder Alonso bag sig, og at han ikke selv havner i problemer.

Hvis man skal vurdere styrken udfra de sidste løb, så ligger det til endnu en Ferrari sejr. Med kun en uge mellem løbene, er det begrænset hvor meget udvikling og forskydninger, der sker teamsene imellem. Og hvis Tyskland er et reelt udtryk for Renaults aktuelle styrke ser det skidt ud, for det franske team.

Der er dog lige et par ting man skal tage højde for i denne vurdering. For det første er der tale om to meget forskellige baner, for det andet viste Ferrari i nordamerika, at det godt kan lade sig gøre at hoppe tilbage i rækkerne, efter en lidt skuffende indsats.

Hos McLaren er der en forsigtig optimisme ovenpå Raikkonens podieplacering i Tyskland. Målet for teamet er vist pt. at få Raikkonen ind på en 3. plads i VM og måske vinde et enkelt løb. Ingen af tingene virker helt umulige.

Williams har også visse forhåbninger til Ungarns Grand Prix. I Monaco kørte det godt for det engelske hold, og det gjorde det egentlig også i Tyskland. Nu skal bilen så bare holde og skaffe nogle point til Webber, der må tørste i øjeblikket!

På en bane som Hungaroring øjner alle de små teams deres chance og derfor skal man også holde øje med både Red Bull og lillesøster teamet. Og endelig er der jo Honda, der fik lidt et comeback i Tyskland, spændende bliver det om de kan holde formen.

Hos BMW afløser Kubica Jacques Villeneuve, der hviler sig ovenpå sin afkørsel i Tyskland. Polakken har fået en del opmærksomhed på det seneste, ved fredagskørslerne. Nu får han chancen for at vise hvad han faktisk kan.

Alt i alt er der flere interessante elementer omkring løbet i weekenden - og banens lay-out taget i betragtning, så er det her faktisk det bedste vi kan håbe på. Alt andet er ren bonus!

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 06/08/06 - Hungaroring - Formel 1 - FIA F1
  •