Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

VM kampen åbnet

Formel 1 
30/07/06 

Ny sejr til Schumacher og alle muligheder står åbne
Det er ikke kun fordi Michael Schumacher vandt dagens Formel 1 løb på Hockenheim, at VM kampen nu er blæst åben. Tyskeren fik hjælp af den anden bejler til VM trofæet, Fernando Alonso, der med en beskeden 5. plads satte så meget føring over styr at 2. pladser nu ikke længere er nok. Med seks løb tilbage og en føring til Alonso på 11 point, skal Schumacher "bare" vinde alle seks løb for at hente titlen i hus.
 

Som løb betraget var Det Tyske Grand Prix kun marginalt mere interessant end løbet i Frankrig. Men mens løbet i Frankrig blev ødelagt af at slagsmålene blev taget i pitten i stedet for på banen, så var der i Tyskland bare ikke rigtig kamp om førstepladsen.

Ganske vist sad Raikkonen på førerpositionen indtil sit første pitstop, og ganske vist holdt han stille i hele 15 kiksede sekunder, men når det er sagt, er det tvivlsomt om han kunne have stillet noget op mod de overlegen røde racere i dag.

Og Renault formåede heller ikke at give Ferrari kamp til nogen i streg i dag, og derfor måtte sejren da også blive så overlegen som den blev. Kimi Raikkonen holdt så meget fast i alting at han alligevel blev 3'er - efter en flot overhaling af Jenson Button.

Honda bilerne havde haft en flot tidskørsel og i løbet kørte de godt. Barrichello måtte udgå, mens Button altså kunne holde hele vejen hjem og hente en håndfuld point for en 4. plads.

Renault racerne kom i mål som nr. 5 og 6, uden at imponere andet end i starten, da de knaldede forbi Button. Men da løbet var nogle omgange gammelt lå de igen bag Honda raceren og der blev de liggende. Ikke imponerende! Og så var de ovenikøbet heldige. Dels fordi den noget hurtigere Jarno Trulli ikke angreb dem på de sidste omgange og dels fordi en godt kæmpende Mark Webber, udgik med få omgange tilbage. Webbers exit betød at blandt andet Renault kunne rykke lidt op.

Tilgengæld betød Webbers triste farvel til løbet i dag, at Williams nu for 7. løb i træk ikke fik point. Nico Rosberg udgik tidligt i løbet, med noget der mindede om en kørerfejl.

Trulli startede bagerst, men sluttede alligevel på en 7. plads, foran en heldig Christian Klien, der fik sæsonens andet point.

Men den virkelige kamp, er den om VM og med seks løb tilbage er den ved at blive mere spændende, end den tidligere har tegnet til at kunne blive i år. Bortset fra en enkelt sejr til Fisichella, så er det kun Schumacher og Alonso der har vundet løb i år, lidt trist, men sandt, og der ikke mange tegn på at der bliver ændret meget på det i den sidste del af sæsonen. Så der bliver tale om et klassisk VM opgør mellem to kombattanter. Og samtidig bliver der tale om et opgør mellem to generationer, en af den slags dueller og sæsoner, som man vil huske om mange år.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 30/07/06 - Hockenheim - Formel 1 - FIA F1
  •