Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Tysklands GP – Williams preview

Formel 1 
27/07/06 

Nedturen skal snart vendes. Umiddelbart ser det ikke ud til nogen forbedring, men noget bør der ske i teamet.
 

Williams teamet har stolte traditioner. Med egne ord er Williams teamet det mest succesrige team på Hockenheim hidtil. Måske er det rigtigt. I hvert fald kan Williams prale af, at i de 27 Grand Prixer man har kørt på Hockenheim, ja der er det blevet til 9 sejre, 9 poles og 9 gange har man kørt hurtigste omgang. Men det er fortid, det er nu det gælder.

Hos Williams er man godt klar over at den er gal. På Magny-Cours havde man voldsomme problemer med at dækkene blev for varme. Forkert dækvalg? Man har i hvert fald konsulteret Bridgestone som er teamets dækleverandør, og har testet adskillige kilometer på Jerez i sidste uge. Det er dog ikke kun dæk som er testet. Sam Michaels fortæller at man har testet adskillige nye dele på Jerez. Det ventes at teamet vil anvende opdateret bodywork, ny diffuser og nye frontvinger når teamet i weekenden stiller op på Hockenheim.


"Uheldskvoten må snart være opbrugt"
(Foto: Williams)

På motorsiden kører man videre med motorerne fra Frankrig, som var en opdateret motor. Og den skal nok få sin sag for. Simon Corbyn, som står i spidsen for Cosworths Formel 1 motorprogram siger det ikke direkte, men et eller andet sted frygter han lidt for løbet. Han fortæller blandt andet at man via simulation har fundet ud af at, med V8 motorerne køres der med fuld gas ca. 70 % af tiden. Samtidig siger Corbyn også at kun Monza er mere krævende for motorerne. Så måske er det med lidt rynkede øjenbryn at Cosworth folkene vil overvære det tyske Grand Prix.


Rosberg håber at kunne glæde sit tyske hjemmepublikum
(Foto: Williams)

Kørerne har en delt opfattelse af banen. Webber synes ikke at banen er specielt spændene. Dog er der tit interessante Grand Prixer der køres her. Men vild med banen bliver han aldrig. Han håber dog på at uheldsraten er ved at være brugt op, således at teamet igen kan begynde at score points. Han mener så absolut at teamet har potentiale til mere end man har set. Rosberg derimod er mere glad for banen. Det hænger ganske givet sammen med at han har kørt masser af forskellige løb her. Og så taler han jo sproget eftersom at han er født i Tyskland. Oven i det hele, har han vundet adskillige gange her, så han kender vejen til podiet. Det bliver realistisk set ikke i denne weekend han kommer derop. Så skal der ske noget mere end ganske usædvanligt.

Dons

Læs mere om:
  • Hockenheim
  • 30/07/06 - Hockenheim - Formel 1 - FIA F1
  •