Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K og Audi kom i Mercedes-maskinen

DTM 
22/07/06 

DTMSom frygtet viste Mercedes sig stærke i DTM-kvalifikationen på favoritbanen Norisring i Nürnberg. Fem Mercedes-biler besætter de forreste pladser inden søndagens løb, mens Tom Kristensen skal starte fra syvendepladsen.
 

”Vi ved godt, at Norisring er svær, men efter min pole sidste år havde jeg selvfølgelig håbet på mere end en syvendeplads. Jeg har haft tekniske problemer gennem hele weekenden, så jeg har været lidt presset med hensyn til at finde en god opsætning. Jeg kunne dog ikke have fået mere ud af kvalifikationen, for jeg gned min Audi op ad muren flere gange. Mercedes har været dominerende alle dage hernede, så umiddelbart bliver løbet et spørgsmål om ”damage control”. Jeg skal køre optimalt og hente så mange point som muligt af hensyn til mine mesterskabschancer. Lige nu kunne jeg godt have brugt de ti point, som jeg blev snydt for efter mit uheld på Brands Hatch, især fordi Bernd Schneider starter nummer to efter Jamie Green, der med en sejr også vil blive en alvorlig konkurrent i den samlede stilling,” siger Tom Kristensen.

Danskeren mener, han med en god strategi kan hente nogle pladser i søndagens løb, der på grund af Tour de France først starter kl. 17.30:

”Jeg må forsøge at hægte mig på Mercedes-toget, og så kan vi med et par gode pitstops forhåbentlig komme i nærheden af podiet. Men det ser unægteligt svært ud,” erkender han.

På den meget korte Norisring blev det som ventet de små forskelle, der gjorde udslaget. Under to tiendedele af et sekund adskiller således de første seks biler.


Tom Kristensen kommer på hårdt arbejde i søndagens DTM-løb på Norisring. Mercedes har på favoritbanen besat de første fem pladser i kvalifikationen.
(Foto: Audi Motorsport)

Resultat af DTM-kvalifikation på Norisring:

1Jamie GreenMercedes48,489
2Bernd SchneiderMercedes48,509+ 0,020
3Bruno SpenglerMercedes48,622+ 0,133
4Jean AlesiMercedes48,647+ 0,158
5Mika HakkinenMercedes48,655+ 0,166
6Mattias EsktrömAudi48,676+ 0,187
7Tom KristensenAudi48,717+ 0,228
8Timo ScheiderAudi48,925+ 0,436

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • 23/07/06 - Norisring - DTM
  •