Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K jagter dobbelt revanche

DTM 
20/07/06 

DTM- i Nürnberg
Det bliver et opgør med fortidens uheld, når Audi-køreren Tom Kristensen den kommende weekend skal forsøge at generobre førstepladsen i DTM-serien. Her afvikles sæsonens femte afdeling på den populære bybane Norisring i Nürnberg foran godt 140.000 tilskuere, og et topresultat er nødvendigt for at bevare følingen med Mercedes-rivalerne.
 

Igennem hele sæsonen har Kristensen som den eneste Audi-pilot kunnet byde Mercedes-kørerne Bernd Schneider og Jamie Green kamp. Efter to andenpladser og en sejr lå danskeren i seneste løb på Brands Hatch til endnu en triumf, da forhjulsophænget knækkede og sendte Kristensen helt ud af pointene.

”Det var forfærdeligt at miste sejren oven på tre dage, hvor min Audi A4 kørte perfekt, og jeg alle dage havde været hurtigst. I DTM er der ikke råd til nuller i tabellen, så derfor skal jeg være med fremme igen på Norisring. Det er dog ikke en bane, jeg har de bedste erfaringer med. Der er kun fire sving, og strækningen på beskedne 2,3 km har forskellige typer asfalt og er meget bumpet. Tilbage i 1999 blev jeg i STW-serien kørt af banen i starten, og sidste år nåede teamet ikke at kalde mig ind i tide til et pitstop under en pace car-periode, så min pole position blev tabt på gulvet. Den slags uheld skal jeg undgå resten af sæsonen, fordi en gennemrutineret type som Bernd Schneider ikke laver uprovokerede fejl og som Mercedes' bedste bud på en mester har fuld støtte fra sine mærkekolleger,” siger Tom Kristensen.


Tom K skal atter forsøge at holde Mercedes bag sig, når DTM-feltet i weekenden rammer Norisring foran 140.000 tilskuere.
(Foto: Audi Sportpress)

I parentes skal det bemærkes, at Norisring traditionelt ligger godt til Mercedes. Med Mattias Ekströms sejr på Brands Hatch har Audis 2006-biler heller ikke længere en lille vægtfordel, så Tom Kristensen skal igen sørge for at præstere en god tidtagning og så holde sig ude af problemer i starten. Alle point skal bruges i det tætte felt.

På grund af Tour de France skubbes i øvrigt de sædvanlige tider for kvalifikation og løbsstart. Lørdag begynder tidtagningen kl. 17.50, og søndag startes løbet først kl. 17.30. Den tyske kanal ARD sender som altid begge begivenheder live, mens Viasat 1 Danmark begge dage sender forskudt kl. 20.30.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Norisring
  • 23/07/06 - Norisring - DTM
  •