Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Audi er på hjemmebane

DTM 
17/07/06 

DTMJagter første sejr på Norisring i 4 år
Løbet på Norisring bliver også kaldt for det tyske Monaco - og med rette. Den lille bybane i Nürnberg plejer at byde på tætte gadekampe. For Audi er der noget at revanchere, eftersom Mercedes de sidste tre år har sikret sig sejren.
 

Audi føler sig ellers som at være på hjemmebane - eller rettere: det er banen der ligger tættest på deres hovedkvarter i Ingolstadt, der ligger 90 km. væk. Banen indbyder dog ikke kun de hurtige 2006-racere til at gå efter topresultater. Sidste år viste Christian Abt at det godt kan lade sig gøre at være med i en brugt racer. Ganske vist er vægtforskellen mellem 2005 og 2006 ikke særlig stor, men den kan komme til at gøre en forskel. Omvendt var det på Brands Hatch tydeligt at de ældre racere stadig ikke kunne matche de seneste udgaver fra både Mercedes og Audi.

Løbet køres lidt senere end normalt - der startes omkring klokken 17.30 i søndagens løb over 74 omgange. Og især Tom Kristensen er opsat på at revanchere sig efter at være udgået fra en stensikker føring på Brands Hatch. "Banen er meget godt, og den har kun fire sving, forskellige overflader og mange bump. Det er normalt meget varmt her. Det er det varmeste løb i året for bremserne, teknikken og kørerne," siger danskeren. Vi håber at Audi har fået lidt mere styr på deres hjulophæng, som i det forgange løb kostede Tom K sejren, og som også tidligere på sæsonen gav nogle problemer for de andre Audi-kørere. Men der bør være en ny toppræstation i vente fra danskeren.


Tom K er klar til at tage kampen op for at genvinde DTM-føringen
(Foto: Audi Motorsport)

"Sidste år startede jeg fra pole, men desværre gik løbet ikke efter planen. En lignende situation skete her på det seneste på Brands Hatch hvor vi havde en fantastisk weekend indtil jeg udgik. Det er de to grunde til at jeg skal hente en stor portion point på Norisring, som er det helt store højdepunkt i DTM-sæsonen," slutter han.

Tom Kristensen sluttede sidste års løb på 7. pladsen. Danskeren er for tiden fire point efter Bernd Schneider, her hvor sæsonen er tæt på halvleg.

Benji

Læs mere om:
  • 23/07/06 - Norisring - DTM
  •