Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Italiensk igen

Formel 1 
16/07/06 

Schumacher-sejr i Frankrig
I søndags vandt Italien VM finalen over Frankrig. I dag vandt et italiensk team over et fransk - i Frankrig. Med Schumachers sejr er han nu "kun" 17 point efter Fernando Alonso. Selv hvis Alonso slutter på 2. pladsen efter tyskeren i samtlige løb fra nu af, er det ikke nok for Schumacher. Tilgengæld kan en enkelt lille defekt på en Renault faktisk gøre VM spændende alligevel.
 

Grafikken der kom på skærmen fem omgange fra mål talte et ganske tydeligt sprog. Stort set alle kørerne i top 10 var rykket en enkelt plads frem siden løbets start - undtaget var de to Ferrari kørere - og det kunne føres tilbage til Jarno Trullis exit. Kort sagt var der i virkeligheden ikke sket meget i dagens trivielle udsendelse fra Frankrig.

Dog skal det fremhæves at Michael Schumacher faktisk prøvede på at lave en afgørelse på banen, da han efter sit andet pitstop angreb Fernando Alonso, der endnu ikke havde været inde til sit andet pitstop endnu. Men der kom ikke noget ud af angrebet og derefter lod tyskeren sagen ligge og nøjedes med at følge den spanske verdensmester tæt. Og så klarede han ærterne ved Alonsos pitstop, og dermed var det løb afgjort.

Resten af feltet er næsten ikke værd at bemærke. Den enorme varme i det franske har nok gjort sit til at dæmpe udskejelserne, men det kan jeg ikke bruge til meget når jeg sidder i sofaen med en doven kat der prøver at spinde mig i søvn, og gerne vil underholdes - og underholdning var der ikke meget af i dag.

Hvis man skal bemærke noget, må det være at det var skuffende at Fisichella ikke fik kørt sig længere op i feltet end han gjorde. Tilgengæld må man være imponeret af Nick Heidfeld der endnu engang fik BMW'en i pointene og det endda fra en halvskidt startplacering. Pedro de la Rosa fik også point i sit comeback og selvom den tilbagevendte spanier faktisk lavede en rigtig overhaling, var der ikke ligeså meget knald på som i Bahrain sidste år.

Og så var det da egentlig overraskende hvor mange biler der faktisk overlevede i varmen. Begge Honda'er udgik, mens Mark Webber igen fik problemer - denne gang med et eksploderende dæk - og efter flere besøg i pitten måtte også han trække sig.

Som nævnt måtte også Trulli udgå. Efter to gode løb i det nordamerikanske, var det hverdag igen for italieneren og han måtte igen forlade et løb før tid. Det er bare ikke hans år i år.

Om to uger står den på Hockenheim og man må håbe på lidt mere underholdning til folket på sofaen, eller også ender det med at katten får held til at lulle mig i søvn.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 16/07/06 - Magny-Cours - Formel 1 - FIA F1
  •