Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Baner

Spa Francorchamps – så kan arbejdet gå i gang

Baner 
17/07/06 

Den lokale regionsregering i Wallonien underskrev fredag en kontrakt med en entreprenør. Det betyder at arbejdet med renoveringen af Spa Francorchamps banen kan gå i gang.
 

Nu kan de mange fans som i år har måttet aflyse Formel 1 turen til Spa Francorchamps, godt begynde at glæde sig til 2007. Fredag underskrev regionsregeringen i Wallonien nemlig en kontrakt med en storentreprenør om renoveringen af bygningerne, forbedring af nogen af tribunerne samt ændring af flere sving på banen. Her i weekenden skulle det have været offentliggjort at Spa Francorchamps er med igen i 2007 på Formel 1 kalenderen, men flere ting er kommet i vejen. Det ventes dog at denne offentliggørelse i stedet kommer i den kommende uge.

Udover at bygningerne skal renoveres, lige som flere af tribunerne skal, så ændres banens udformning også. Det berømte La Source hårnålesving flyttes ca. 100 meter forstået på den måde at strækningen der fører hen til hårnålesvinget bliver kortere. Det sker for at gøre plads til flere større ændringer i og omkring pittet og paddock området. Ligeledes bliver afkørselsarealerne og kerbkanterne ændret i Pouhon sektionen.

Der er ikke nævnt nogen startdato på ombygningen, men det forventes at være afsluttet inden september måned 2007 således at Spa Francorchamps atter er med på Formel 1 kalenderen næste år. Det ventes ikke at ombygningsarbejdet får indflydelse på andre større løb på banen. Således skulle det berømte Spa Francorchamps 24 timers løb være sikret afvikling uden de store problemer.


Det er svingene 1 og 8 der bliver ændret

Dons

Læs mere om:
  • Spa-Francorchamps
  •