Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Frankrigs GP – McLaren preview

Formel 1 
13/07/06 

Det bliver for så vidt interessant at se hvad McLaren kan præstere i Frankrig. Den seneste tids udvikling af bilen er gået i den rigtige retning, og så har man udskiftet en kører.
 

Forleden valgte McLaren teamet at lade Montoya gå i utide. Man kan så altid diskutere om det var det rigtige at gøre, men mon ikke Montoya selv har været medvirkende til at det skulle ske. Han forsætter dog i Mercedes familien via sit engagement i NASCAR hvor han skal køre Dodge, som er en del af Daimler-Chrysler, som igen er ejet af Mercedes. I stedet bliver det Pedro de la Rosa som skal overtage Montoyas sæde – i hvert fald i Frankrig. Sidste år da han erstattede Montoya under dennes sygdomsperiode, var de la Rosa absolut ikke nogen dårlig erstatning. Onde tunger siger endda tværtimod.


de la Rosa gør comeback for McLaren teamet
(Foto: Daimler Chrysler)

Bilerne blev virkelig testet i sidste uge på Jerez. Det var primært de la Rosa og Gary Paffett der stod for det. Og måske er det helt rigtig set af McLaren at udpege de la Rosa til at køre bilen ved siden af Raikkonen. de la Rosa er uden tvivl den der har størst erfaring med bilen. I den sidste tid er bilerne blevet forbedret, hvilket også har kunnet spores i Grand Prixerne, men sejrene er udeblevet hidtil. McLaren forventer sig dog meget af den senest udviklede pakke, som blev testet på Jerez.


Det var ikke mange gange at Raikkonen kørte over brostenene på Indy
(Foto: McLaren)

Kimi Raikkonen forventer dog ikke nogen nem weekend. Han har lært hvor svært det kan være at finde et ordentligt setup til Magny-Cours, især hvis vejret skifter. de la Rosa glæder sig over at få chancen endnu en gang, men siger dog også mellem linierne, at han godt ved at pladsen kun er til låns. Han tager dog netop denne udvælgelse som en form for belønning for alt testarbejdet han har udført for McLaren gennem de seneste sæsoner. I teamet forventer man sig faktisk meget af det franske Grand Prix. Det er nu at topresultaterne skal begynde at vise sig. Faktisk er der kun en chance mere for at teste inden sommerpausen i august måned.

Dons

Læs mere om:
  • 16/07/06 - Magny-Cours - Formel 1 - FIA F1
  •