Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Frankrigs GP – Williams preview

Formel 1 
12/07/06 

Williams har en hel masse at rode bod på. Resultaterne har været dårlige i lang tid, og der bør snart ske noget i pointstillingen.
 

Williams har hidtil haft en dårlig og skuffende sæson. Det ved man godt i teamet, og der arbejdes hårdt for at få forbedret præstationerne. Men hvor er problemet? Ligger det i bilen eller i motoren eller er det kombinationen som ikke fungerer sammen?

Der er for så vidt blevet arbejdet med begge dele. Man har testet på Jerez i sidste uge, hvor aerodynamiske forbedringer blev afprøvet. Ifølge Nico Rosberg er det den aerodynamiske pakke fra Silverstone man vil anvende, mens Sam Michael siger at man har aerodynamiske forbedringer klar til Magny-Cours. Begge kan for så vidt godt have ret i deres udtalelser.

Derudover har Cosworth en forbedret motor klar. CA2006 serie 6 hedder den motorspecifikation man vil anvende på Magny-Cours. Denne er blevet testet i prøvebænk samt på Jerez. Derudover er der testet dæk. Og man har næsten fundet frem til de compounds som nu skal afprøves på fredag i Frankrig.


Får Williams tur i den på Magny-Cours?
(Foto: Williams F1)

Kørerne udtrykker begge at de er glade for at være tilbage i Europa. Nico Rosberg har en sejr fra sidste sæson med i bagagen. Det var dog i GP2 serien. Men han kender derfor banen, og burde føle sig hjemme på den. Mark Webber håber på at det testarbejde han og Alex Wurz udførte på Jerez vil give resultat.

I teamet er man selvfølgelig klar over beskaffenheden på Magny-Cours. Asfaltens følsomhed overfor temperaturændringer, den ret korte pitindkørsel og pitlane er momenter der kan få betydning. Nu håber man blot på at de ændringer der er udført på bilerne, vil give gode resultater eller i hvert fald points, således at man igen kan begynde komme frem i pointstillingen.

Dons

Læs mere om:
  • 16/07/06 - Magny-Cours - Formel 1 - FIA F1
  •