Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Montoya udskiftes med de la Rosa

Formel 1 
11/07/06 

Rygterne talte sandt - Montoya siger farvel til Formel 1
Som omtalt tidligere i dag har der været overvejelser om at udskifte Juan Pablo Montoya hos McLaren. Teamet bekræfter at parterne i fællesskab er gået hver til sit. Pedro de la Rosa overtager sædet fra og med det kommende franske Grand Prix.
 

Ønsket om hurtigt at komme til NASCAR, samt at colombianeren og hans hustru, Connie venter deres andet barn til september, gør at de allerede nu får tid til at falde på plads i deres nye hjem i Miami.
"Juan Pablo er en spændende kører og en behagelig karrakter som helt uden tvivl vil få en succesfuld overgang til NASCAR," siger teamchef Ron Dennis. "Vi har aftalt at med de mange ting der sker i Juan Pablos liv lige nu, burde han tage noget tid udenfor bilen og gøre sig selv, professionelt og personligt, helt klar til fremtiden," fortsætter han.

Han får også rosende ord med på vejen af Mercedes-Benz.
"Vi tror at Juan Pablos beslutning om at rykke til NASCAR var meget vigtig for ham rent professionelt, og vi vil give han enhver støtte for at sikre ham et succesfuldt skifte," siger Norbert Haug.


Montoya takker af i Formel 1 - et farvel til en af de mere farverige kørere
(Foto: McLaren)

Selv takker han pænt af til Formel 1.
"Det bliver et hårdt skifte, men jeg er virkelig spændt på muligheden for at komme til NASCAR. Jeg har nydt det meste af min tid i Formel 1 og jeg er taknemmelig for denne chance til at få mit privatliv på plads og koncentrere mig om min fremtidige karriere," siger Juan Pablo Montoya.


Pedro de la Rosa får en gylden chance hos McLaren for at vise sit værd
(Foto: West McLaren)

For alle parter er det nok den bedste beslutning, sådan at teamet ikke kommer til at have en demotiveret kører ansat. I stedet kommer Pedro de la Rosa til - og det er et perfekt udstillingsvidue for spanieren. Det er tvivlsomt om han kan bruge det til at få et sæde ved siden af Fernando Alonso næste år. Men det kan åbne for andre muligheder.
"Jeg er meget spændt på at få mulighed for at køre MP4-21'eren - en racer som jeg har det godt med. Jeg kender MP4-21'eren bedre end mange andre og er sikker på at jeg kan hente vigtige VM-point til teamet," siger en glad Pedro de la Rosa der sidste år også erstattede Montoya, der dengang var ude med en skade.

Læs også:
11.07.2006 - Dropper McLaren Montoya?
10.07.2006 - Hvem tager Montoyas plads?
09.07.2006 - Montoya skifter klasse

Benji

Læs mere om:
  • Juan Pablo Montoya
  • Team McLaren Mercedes
  •