Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Sort dag for Kristensen

DTM 
03/07/06 

DTMTrods total dominans måtte Tom Kristensen se en sikker førsteplads i DTM-løbet på Brands Hatch smuldre mellem hænderne, da et hjulophæng brød sammen på hans Audi kort før mål. Samtidig mistede Kristensen førstepladsen i mesterskabet til Bernd Schneider, der blev nummer tre.
 

”Hold kæft for en nedtur!”
Skuffelsen stod malet i Tom Kristensens ansigt, da han efter en længere pause kom ud fra sit motorhome og havde sundet sig over sin hårde skæbne i DTM-løbet på Brands Hatch.

Igennem hele weekenden havde Kristensen i sjælden DTM-grad grovdomineret træning og kvalifikation på den engelske bane, og fra pole position havde han styret løbet, indtil der manglede 17 af de 85 omgange. Da brød et hjulophæng sammen på danskerens Audi A4 og sendte bilen i en dækbarriere og chaufføren ud af pointene.

"Jeg er meget, meget langt nede. En sejr ville med min nærmeste rival Bernd Schneider på fjerdepladsen have været en sætbold i mesterskabet, og nu er jeg i stedet pludselig fire point efter tyskeren. Jeg kørte tilmed ikke specielt aggressivt i løbet, så det var ikke derfor, hjulophænget knækkede. Kun på de første omgange angreb jeg for at tage afstand ned til Jamie Green på andenpladsen, men herefter kunne jeg kontrollere løbet. Da Green gik ind til sine to pitstop fulgte jeg umiddelbart efter, og i sidste halvdel af løbet kunne jeg tilmed spare på dækkene, fordi Green blev fanget i trafik. 19 omgange før mål mærkede jeg imidlertid et knæk, og halvanden omgang senere brød hjulophænget så sammen. Det var samme fejl, der ramte min teamkammerat Mattias Ekström i åbningsløbet på Hockenheim, så nu må vi have tjekket, hvor svagheden i konstruktionen ligger,” siger Tom Kristensen.

Samme Ekström vandt i øvrigt løbet på Brands Hatch, idet Jamie Green tolv omgange før mål havde en mindre afkørsel, hvilket tillod svenskeren at gå forbi.

Næste løb er på Norsiring i Nürnberg om tre uger. Banen ligger traditionelt godt til Mercedes, så for Tom Kristensen gælder det efter to uheldsplagede løb i træk - han var også hurtigste mand på Le Mans uden succs – at bevare optimismen.

Resultat af årets fjerde DTM-afdeling, kørt på Brands Hatch, England:

Nr.KørerBilGap 
1. Mattias Ekström Audi A4 DTM 1t03m31,829s 
2. Jamie Green AMG Mercedes C-Klasse+ 5.957s 
3. Bernd Schneider AMG Mercedes C-Klasse+ 13.837s 
4. Martin Tomczyk Audi A4 DTM+ 17.834s 
5. Christian Abt Audi A4 DTM+ 19.567s 
6. Jean Alesi AMG Mercedes C-Klasse+ 21.758s 
7. Bruno Spengler AMG Mercedes C-Klasse+ 26.013s 
8. Alexandros Margaritis AMG Mercedes C-Klasse+ 35.183s 
9. Pierre Kaffer Audi A4 DTM+ 36.034s 
10. Timo Scheider Audi A4 DTM+ 36.272s 
11. Mika Häkkinen AMG Mercedes C-Klasse+ 38.537s 
12. Daniel la Rosa AMG Mercedes C-Klasse+ 38.867s 
13. Stefan Mücke AMG Mercedes C-Klasse + 1 omg 
14. Jeroen Bleekemolen Audi A4 DTM+ 1 omg 
15. Mathias Lauda AMG Mercedes C-Klasse+ 1 omg 
16. Susie Stoddart AMG Mercedes C-Klasse+ 1 omg 
17. H.-H. Frentzen Audi A4 DTM+ 4 omg 

Stillingen i mesterskabet efter fire afdelinger:
1: Bernd Schneider, Mercedes 30 point
2: Tom Kristensen, Audi 26 point
3: Jamie Green, Mercedes 19 point


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 02/07/06 - Brands Hatch - DTM
  •