Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Brands Hatch - kvalifikation

DTM 
01/07/06 

DTMIgen pole til Tom Kristensen
Den DTM-førende Audi-kører Tom Kristensen gentog bedriften fra Oschersleben ved at hente sin anden pole position i denne sæson. Dermed har han gode kort for at forsvare sin føring i den tyske klasse der i denne weekend gæster England.
 

Det var især den sidste del af kvalifikationen der blev dramatisk, hvor to tidligere Formel 1-kørere endte med et par store afkørsler.

Den første shoot-out endte uden de store overraskelser. Jeroen Bleekemolen gjorde det godt, selvom han noget forventligt røg ud i den første shoot out. Han blev dog den bedste 2004-kører, hvilket er ganske godt gået i en racer som han ikke var særlig bekendt med.

Den anden shoot-out sendte brugtvognene helt ud i kulden. Hvor der normalt plejede at være et par 2005'ere med, så blev der lukket helt af for det gode selskab, som herefter blot blev for de 8 top-fabriksbiler. Allerede i det første forsøg satte Tom Kristensen damp under kedlerne hvor han med tiden 42,599 satte det helt store benchmark. Og lige efter gik det galt for Heinz-Harald Frentzen i det markante 'Paddock Hill'-sving, hvor tyskeren med stor kraft kørte af efter at have mistet forenden af bilen på vej ind i svinget, i det der lignede en lidt for svag opbremsning. Hele venste side af bilen blev trykket helt af, og tidtagningen blev derfor stoppet for en kort periode.


Anden pole i træk - igen for Mr. Pole Position, Jamie Green
(Foto: DTM)

Frentzen var dog ikke den eneste uheldige, men også Mika Hakkinen parkerede sin racer i muren, lidt underligt på start/mål langsiden. Et noget trist farvel til den tidligere Formel 1-verdensmester, der stod parkeret på 8. pladsen. Tidtagningen blev igen givet frit til de sidste fem minutter, hvor Tom Kristensen kørte en hurtig installations-omgang, og det var tydeligt at rigtig mange af kørerne tog det lidt med ro gennem 'Paddock Hill'. og forholdene på banen var skiftet så meget at det var kun var få ændringer der kom i tabellen. Alligevel satte Tom Kristensen en sidste stærkere tid, hvor flere af de øvrige kørere ikke forbedrede sig markant. Blandt andet kan danskeren se sin nærmeste rival, Bernd Schneider nede på en 6. plads.

Top resultatet af kvalifikationen

Nr.KørerBilTid
1.Tom KristensenAudi A4 DTM42,406
2.Jamie GreenAMG Mercedes C-Klasse42,654
3.H.-H. FrentzenAudi A4 DTM42,696
4.Mattias EkströmAudi A4 DTM42,699
5.Bruno SpenglerAMG Mercedes C-Klasse42,740
6.Bernd SchneiderAMG Mercedes C-Klasse42,771
7.Martin TomczykAudi A4 DTM42,896
8.Mika HakkinenAMG Mercedes C-Klasse51,051
Benji

Læs mere om:
  • 02/07/06 - Brands Hatch - DTM
  •