Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ingen gentagelser tak!

Formel 1 
29/06/06 

Optakt til USA's Grand Prix
For et år siden havde Formel 1 sit mest pinlige øjeblik da et felt på seks biler trillede rundt i hvad der forekom som en evighed, på Indianapolis. Denne langstrakte fornæmelse mod tilskuerne og fjernseerne bliver forhåbentlig aldrig gentaget. Den gode nyhed er dog at løbet på søndag med garanti bliver bedre end sidste år!
 

I søndags vandt Fernando Alonso endnu en sejr, og på søndag er den lille spanier igen storfavorit til at få den store pokal. Men efter løbet i Canada, hvor der ikke var meget kamp om sejren, men hvor løbet alligevel blev dramatisk på flere måder, er der grund til optimisime inden det går løs på Indianapolis.

Inden Canada var det Michael Schumacher og Ferrari der pustede sig op og lod alverden vide at de ville gå efter sejren. Men da løbet var kørt var Schumacher på en 2. plads - ovenikøbet en heldig en. Tilgengæld havde McLaren grund til en forsigtig optimisme.

Udover at Kimi Raikkonen længe lå på 2. pladsen, så pressede han også Fernando Alonso i starten af løbet. Undervejs havde finnen to kiksede pitstops og det betød at han reelt var uden chance for sejr. Men McLaren viste sig mere kampdygtig end den har været tidligere.

McLaren kan derfor, måske, presse Renault - og måske endda overraske og smutte afsted med sæsonens første sejr. Ferrari derimod er gået lidt i tænkeboks efter løbet i Canada. De troede selv på det inden, men tingene virkede ikke som de havde forestillet sig. Om de har fundet nogle løsninger på en uge, skal blive spændende at se. Helt afskrive den stejlende hingst skal man aldrig.

Det skal man heller ikke med Giancarlo Fisichella, der i Canada led under sin tyvstart og efterfølgende straf. Han brokkede sig lidt over at straffen var hård i forhold til forseelsen, men straffen er ens for alle. Engang blev der bare lagt 60 sekunder til sluttiden, den straf var endnu hårdere. Måske Fisichelle bare irriteret over at han, da trillede for tidligt, ikke bare trådte speederen i bund og fræsede afsted. Men italieneren viste at han har fart til på en god dag at matche Alonso og han er vist ved at være tørstig efter endnu en sejr. Og Briatores øjne må den gerne komme - det vil fryde ham hvis Renault kan få Fisichella op på 2. pladsen i VM henover resten af sæsonen.

For resten af feltet er det som sædvanlig en tur op ad bakke. Williams har skuffet på det sidste og trænger til lidt held i sprøjten. Honda viste i Canada at de ikke var helt så dårlige som man kan tro efter Silverstone. BMW er ved at trænge til at rykke en tak op ad rangstigen, mens Red Bull som vanligt kan samle de point som de falder over. Og Coulthard er god til at falde over point...

Toyota oplevede lidt fremgang i Canada. I al fald for Jarno Trulli der hentede sæsonens første point. Ralf Schumacher derimod trillede mere eller mindre formålsløst rundt på banen og lignede en der kørte i Super Aguri eller lignende.

Indianapolis er en bane hvor det går hurtigt. Og det er muligt at den forældede Bernie Ecclestone er træt af USA, men banen har nu været et frisk pust i de år den har været med. Det går hurtigt, og det ofte bliver det interessant. Så lad os krydse fingrene og håbe på noget spænding.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 02/07/06 - Indianapolis Motor Speedway - Formel 1 - FIA F1
  •