Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

USA Grand Prix – McLaren preview

Formel 1 
28/06/06 

McLaren er et af de teams som har flest stolte traditioner når det gælder det amerikanske Grand Prix. Kan McLaren holde tempoet fra Canada og for alvor true Alonso i kampen om en sejr?
 

McLaren har hentet mange sejre i USA siden mærket debuterede i 1966, og spørgsmålet er nu om McLaren kan forsætte den fremgang som man så tydeligt så i Canada, når det amerikanske GP køres i den kommende weekend. I hvert fald var Raikkonen med helt fremme og kunne i enkelte perioder køre lige op med Alonso, men et sammenfald af omstændigheder gjorde at Raikkonen ikke kunne være med og måtte nøjes med tredjepladsen. En overivrig Montoya sendte sig selv ud af løbet.

Noget helt andet gælder i Indianapolis. Her er banen de fleste steder meget bred og der burde være plads til mere end en bil i de fleste af svingene. Det som McLaren fik skruet sammen på bilerne til det canadiske GP, håber man på at man kan bringe med til det amerikanske ditto. Farten er ved at være der og nu gælder det så holdbarheden. Her har der været mange udfald, som har kostet teamet og kørerne mange points.


Raikkonen vil gerne sætte Alonso på plads i USA
(Foto: McLaren)

Kørerne er i hvert fald ivrige efter at vise at man altså godt kan. Setuppet kan man altid diskutere på denne bane, men et setup som ligger i området lav til medium downforce er det man vil bruge som udgangspunkt. Dermed er teamet dækket ind under kategorien ret til ændringer forbeholdes. Men det er McLaren ikke det eneste team der gør. Det er meget svært at lave et perfekt setup til denne bane. Det er en af de baner hvor der virkelig kræves kompromiser når talen falder på setup. Det der er funktionelt for det ene team, dur måske ikke til et andet. Den seneste tids udviklingsarbejde hos McLaren ser ud til at give resultat. Bilen er blevet hurtigere og ligner nu det vi har set i de seneste sæsoner. En bil i rigtig god balance og med god fart. Men det sidste mangler og mon ikke at det nok skal komme. Hos McLaren har man slet ikke opgivet at kæmpe med Renault og Ferrari endnu.

Dons

Læs mere om:
  • 02/07/06 - Indianapolis Motor Speedway - Formel 1 - FIA F1
  •