Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

USA Grand Prix – BMW Sauber preview

Formel 1 
28/06/06 

BMW Sauber har tur i den, forstået på den måde at de er gode til at få points i næsten alle løb. Får de også det i USA på Indianapolis Motor Speedway?
 

Hos BMW Sauber er stemningen rigtig god. Den kunne dog have været hvis ikke Villeneuve havde været uheldig på hjemmebanen i Montreal. Men optimismen er absolut til stede. Hvor der tidligere var en vis tilbageholdenhed, så er der nu en klar målsætning. Mario Theissen siger rent ud at målet er at komme med i den tredje kvalifikationssession og så få så gode startplaceringer som muligt. Det gør lettere at få points. Og BMW Sauber har været temmelig gode i år til at skrabe points sammen.


Heidfeld har gode minder fra IMS - kan han gentage det?
(Foto: BMW)

Kørerne har lidt delte meninger om banen. Heidfeld kan godt li’ den, mens Villeneuve er knap så begejstret for den. Han siger dog at det er en bane som er rimelig. Men skulle han bestemme, skulle layoutet være anderledes. Bl.a. ville han bruge begge langsider i hans layout. Han bryder sig om banen, men heller ikke mere end det.


Jacques Villeneuve vil have points denne gang
(Foto: BMW)

Da man startede med at køre på Indianapolis i 2000, var det aerodynamiske setup et stort emne. Skulle man køre med megen downforce i indersektionen, eller med lav downforce for at udnytte den høje fart som opnås på den længste lige strækning i Formel 1. Det sidste sving inden målstregen opleves faktisk ikke som et sving af kørerne, hvis de placerer sig rigtig. Lidt af det samme er tilfældet i år. Med overgangen til mindre vinge på hækken og mindre motorer, kan det igen blive vanskeligt at finde det rigtige setup. Derfor vil man sandsynligvis se BMW Saubers 3 kørere teste meget fredag for at få sig skudt ordentligt ind på banen.

Man kan ligesom i Canada forvente topfart på den høje side af 300 km/t. Alt afhængig af det valgte setup. Hos BMW Sauber har man en pakke klar som man mener passer lige til Indianapolis Motor Speedway. Pakken er testet inden afrejsen til den nordamerikanske rundtur, så både optimisme og forhåbninger har det godt hos teamet.

Dons

Læs mere om:
  • 02/07/06 - Indianapolis Motor Speedway - Formel 1 - FIA F1
  •