Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Renault i første række

Formel 1 
24/06/06 

- Schumacher starter som nr. 5
Ikke helt uventet var det Fernando Alonso der snuppede pole til søndagens Formel 1 løb i Canada. Lidt mere overraskende var det, at Giancarlo Fisichella tog 2. pladsen og lignede som den eneste en der kunne true Alonso.
 

Michael Schumacher der op til løbet havde været ude med snak om at han troede på at Ferrari kunne vinde, skuffede med en 5. plads i kvalifikationen. Både Kimi Raikkonen og Jarno Trulli var, udover Renault tvillinger, hurtigere end den 7-foldige mester.

Om der så ligger taktik bag Schumachers placering, eller han bare slet og ret ikke kunne følge med de andre, bliver vi meget klogere på i morgen.

Trullis 4. plads var dagens positive overraskelse. Af andre ting fra plus listen kan nævnes at Nico Rosberg blev nr. 6 foran Montoya; Honda fik begge biler blandt de ti bedste og Christian Klien var væsentlig hurtigere end David Coulthard.

Fra plus til minus! På den negative liste, finder vi Felipe Massa, der skuffede med en 10. plads. David Coulthard blev kun nr. 16, mens Ralf Schumacher er lige foran ham. Og den største skuffelse - Mark Webber røg i første runde og starter løbet i morgen som nr. 17. Ikke godt nok af den australske kører.

BMW'erne virkede flyvende i de frie træninger, men da det kom til stykket måtte de forlade kvalifikationen efter anden runde. Villeneuve starter som nr. 11, mens Heidfeld er 13'er.

Som det ser ud nu, bliver søndagens løb potentielt ganske kedsommeligt, med en total Renault dominans. Hvis der skal ske noget skal enten Ferrari eller måske McLaren virkelig have en geni-streg gemt godt oppe i ærmet, eller også skal Renault sætte sig selv ud af spillet. Begge dele er, i skrivende stund, svære at forestille sig. Og mere svært er det at forestille sig, at andre faktisk ville kunne slå Renault, hvis ikke de har problemer af en eller anden slags.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 25/06/06 - Gilles Villeneuve - Formel 1 - FIA F1
  •