Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Tæt fight om junior-titel i karting.

Go Kart 
24/06/06 

Peugeot Super Kart-serien (PSK) er et spændende projekt inden for dansk motorsport. Her har de hjemlige karting-kørere mulighed til at måle sig op mod de udenlandske musketerer med dansk kart-licens.
 

Internationalt er danskerne repræsenteret ved løbsserier i Italien, Belgien og Tyskland samt med enkelte nålestik til Sverige og Frankrig.

Med 2 helt identiske arrangementer hen over samme weekend i Peugeot Super Kart får kørerne brug for at være i god kondition samt virkelig skarpe på asfalten. Hvert løb indeholder tidtagning, 2 kvalifikationsheat samt prefinale og finale. Deltagerne måles på alle fire discipliner, idet kvalifikationsheatene lægges sammen til en pointpulje.


Bo Sørensen genfandt hurtigheden ved Peugeot Super Kart på Amager

- Set i bakspejlet scorede både Bo Sørensen og Nikolaj Rasmussen fra Betty Racing fornuftige placeringer ved 3. og 4. afdeling af PSK 2006, oplyser teamchef: Erik Sørensen. - Bo Sørensen kom således til Københavns Gokart Bane på Amager med en sikker føring på 7 placeringspoints i mesterskabet for ICA Junior. Dog havde vi på forhånd kalkuleret med, at det nok blev rigtig svært på den snoede asfalt i fighten mod ærkerivalen Kevin Magnussen. For Nikolaj Rasmussen var taktikken at forbedre den foreløbige sjetteplads i samme klasse.

I PSK 3 konstaterede Bo Sørensen & Co., at der manglede de afgørende brøkdele af sekunder til at angribe de to forreste placeringer i ICA Junior.

- Jeg blev firer under både tidtagning og kvalifikation, supplerer Bo Sørensen. - Heldigvis undgik jeg kørerfejl. Man skal helst slutte i TOP FEM i alle delløb for at snakke med om slutsejren. Vi bevarede derfor set uppet også under finaleheatene for ikke at ødelægge kørerytmen i karten, hvilket gav to femmere.


Bo Sørensen er klar til en spændende slutspurt i PSK 2006

Der var virkelig sommerhedt på Københavns Gokart Bane, og det lune vejr skruede ekstra op for adrenalinet hos deltagerne. Nikolaj Rasmussen oplevede sin portion af småproblemer med aggressive konkurrenter, og samtidig blev motoren bremset i stå ved første kvalifikationsheat.

- Selvtilliden var ellers pænt i top hos Nikolaj, konstaterer mekaniker og far: Torben Rasmussen. - Tidligere på året vandt han et løb i ICA Junior netop på Københavns Gokart Bane, hvilket skete under vanskelige vejrbetingelser. Også i PSK 3 & 4 gjorde han et solidt kører-arbejde, og vi avancerede til en samlet femmer i mesterskabet. Det er meget godt klaret, idet PSK-premieren 2006 i Thy var han første løb i ICA Junior.


Nikolaj Rasmussen har vist flot kørsel ved debuten i ICA Junior

- Vi tryllede nogle forbedringer frem til andendagen, fortsætter Erik Sørensen. - I forrige weekend havde Bo slidt et pænt stort hul i siddebrønden. Vi valgte derfor at udskifte sædet til et spritnyt for at give karten en bedre stabilitet og stivhed.

Sammen med småjusteringer på set uppet gav ændringerne fuld pote med hurtigste tid i tidtagningen ved PSK 4. Dette blev fulgt op med en treer i kvalifikationen samt 2 andenpladser i finalerne.

- Kevin Magnussen viste imponerende speed på hjemmebanen i København, afslutter Erik Sørensen. - Han fik derfor oparbejdet et lille forspring på 9 placeringspoints i forhold til Bo inden finalerne på Lolland i september. Intet er dog afgjort på forhånd, idet der er 800 placeringspoints at køre om, og vi har en pæn pulje af sekundære placeringer at tære på i PSK-slutstillingen.

Stillingen i Peugeot Super Kart 2006 - 3 dårligste placeringer fratrukket:
1. Kevin Magnussen, RBR Kartteam, 1289 mp.
2. Bo Sørensen, Ingemann Racing, 1280 mp.
3. Jacob Nørtoft, Team CRG Danmark, 1234 mp.
4. Michael E. Christensen, X3m Racing, 1230 mp.
5. Nikolaj Rasmussen, Betty Racing, 1222 mp.

Betty Racing

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Bo Sørensen
  • Betty Racing
  •