Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

På den anden side af dammen

Formel 1 
22/06/06 

Optakt til Det Canadiske Grand Prix
Et sikkert tegn på sommeren er, at Formel 1 feltet flyver til den anden side af verden og kører løb i Nordamerika, løb som så ovenikøbet bliver sendt i bedste sendetid - og sikkert lige oven i en fodboldkamp!
 

Første stop på den Nordamerikanske turné er den klassiske Gilles Villeneuve bane i Montreal. På den kunstige ud skal bilerne igen drøne rundt om det gamle olympiske rostadion. Og et simpelt bud på en vinder vil være: Fernando Alonso. Den lille spaniol er tilsyneladende ustoppelig, selvom Michael Schumacher og Ferrari på et tidspunkt virkede som om de havde fundet måden. Men i det lange løb er det Renault og lille Alonso der har vundet - og der er ikke mange tegn på at det skulle blive meget anderledes.

Michael Schumacher tror på at han kan vinde på søndag. Og ja, det skal han jo tro på. Hvis ikke, kunne man ligeså godt smide håndklædet i ringen og erkende at kampen var tabt, og det ville ligne den gode tysker dårligt at tænke på den måde. Men i realiteten bliver det nok svært. I øjeblikket virker det som Renault nyder samme dominerende stilling som Ferrari indtog for et par sæsoner siden. Imponerende, men kedeligt!

Selv hvis Schumacher skulle gå hen at vinde på søndag, vil det ikke bidrage med megen spænding i VM kampen. Alonso kommer på podiet, det gør han nemlig hver gang i øjeblikket. Og selv med en 3. plads til den regerende mester vil Schumacher så kun hale fire point ind på Alonsos store forspring.

En dark horse på søndag kan være Giancarlo Fisichella. Italieneren er en notorisk tryghedsnarkoman og yder sit optimale når han føler sig godt tilpas. Han har lige fået forlænget sin aftale med Renault, og det kan påvirke hans kørsel i positiv retning.

McLaren orker man næsten ikke skrive om. Der er ikke meget der, der tyder på væsentlige fremskridt i den nærmeste tid. Raikkonen kom på podiet i England, men viste også samtidig hvor god, eller dårlig, bilen reelt er. Både han og Montoya virker en anelse desillusioneret og man fornemmer at Raikkonen glæder sig til at skfite til et team hvor der (muligvis) vil være mere styr på tingene.

Honda har taget konsekvensen af deres dårlige form og rykket rundt internt i teamet. Om det skaber andet end kaos får vi at se på lang sigt. På kort sigt vil det nok hverken gøre fra eller til.

Resten af feltet virker heller ikke som de store trusler i kampen om de gode placeringer. Toyota snerper til tider derhen ad, men mangler lige at få lidt flødeskum på lagkagen. BMW virker som de eneste som et team i fremdrift. Villeneuve og Heidfeld har høstet gode point i løbet af sæsonen. Men derfra og så til at spise de stores kirsebær er det et pænt stykke vej.

Det Canadiske Grand Prix har ofte leveret god underholdning, og man må håbe at det også sker på søndag. Formel 1 trænger til et løb med noget action, tætte dueller og måske, et alternativt resultat.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 25/06/06 - Gilles Villeneuve - Formel 1 - FIA F1
  •