Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Audi's historiske Le Mans sejr

Le Mans 
22/06/06 

Le MansAudi trak i den forgangne weekend endnu en historisk sejr hjem. Det var første gang en diesel bil vandt på den franske La Sarthe bane. I øvrigt var det udelukkende Audi der førte dette løb, og føringen skiftede kun 4 gange i løbet af de 24 timer.
 

Det var desværre Tom Kristensen's tur til at være uheldig i år. Det var ikke bilen med nummer 7 der vandt, men derimod søster-bilen nummer 8. Den vindende bil fik i alt kørt 380 omgange, og hermed den længste distance der er kørt på det nuværende bane layout. 380 er i øvrigt 5187 kilometer med en gennemsnitshastighed på 215,409 km/t.

For at gøre det hele endnu mere imponerende så kørte begge Audi'er alle kvalifiaktions og warm-up sessions med samme motor, det betyder at den vindende Audi i alt kørte 469 omgange/6402 kilometer med samme motor.


(Foto: Motorsporten.dk)

Tom Kristensen satte hurtigste race omgang med tiden 3:31,211, Audi nummer 8 satte pole position med tiden 3:30,584.

Brændstoføkonomien på den nye Audi V12 TDI var imponerende. Den kunne under ekstrem belastning køre 14 omgange på en tankfuld diesel, og omsat til en anden skala brugte bilen 41 liter Shell V-Power Diesel pr. 100 kilometer, det er ret flot når det tages i betragtning af at bilen yder mere end 650 hestekræfter, og mere end 1100 Newton meter.

I slutningen af løbet kom Audi op på ikke mindre end 16 omgange på en enkelt tank diesel. Tom Kristensen var den første til at køre den bedrift i hus.

Den vindende Audi var kun i pit 27 gange under løbet, og dermed hold den stille i mindre end en ½ time sammenlagt.


Reinhold Joest.
(Foto: Motorsporten.dk)

Reinhold Joest og hans 97 ansatte, knoklede ugen igennem med at få det hele til at hænge sammen, og det må siges at de lykkedes med projektet.

Efter sejren til Audi nummer 8 har Frank Biela og Emanuele Pirro nu 4 Le Mans sejre hver. Det er dog fortsat Tom Kristensen der topper listen med 7 sejre, Jacky Ickx med 6 sejre og Derek Bell med 6.

Efter denne fantastisk start for den revolutionerende Audi R10, er det spændende hvad der skal ske på Le Mans næste år. Kommer fabrikken igen med R10 biler, eller sælger de dem nu som kunde biler?

Vejgaard

Læs mere om:
  • 18/06/06 - Le Mans - Le Mans
  •