Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Canadas GP - Williams preview

Formel 1 
21/06/06 

Williams teamet har ikke haft de helt store resultater. Bilerne har været for ustabile til at kunne lave de store resultater. De har dog været hurtige på visse baner, men kan de holde til presset på Gilles Villeneuve banen i Montreal?
 

Tidligere tiders gode statistik i Canada skal glemmes i år. Williams har 8 sejre i 27 løb på banen, men det er nogle dage siden at man sidst har sejret her. Det er nye tider for Williams teamet. Der arbejdes dog ihærdigt på at følge med, men konkurrencen er hård, samtidigt med at holdbarheden især i denne sæson ikke har været alt for god. Det går udmærket i tests, men når det kommer til Grand Prixerne, sker der et eller andet.


Williams teamet vil have begge biler i pointene denne gang
(Foto: Williams F1)

Efter Silverstone testede teamet på Monza, hvor forskellige ting blev testet og afprøvet. Meldingen fra teamet er at det er opgraderede biler der deltager i Canada. Og Sam Michael er ikke bange for at sige hvor man har lavet ændringer på bilen. Det kommer direkte fra hans mund at det drejer sig om vinger, de små winglets, samt at næsen og diffuseren er blevet redesignet. Alt i alt skal disse ændringer give bilerne en bedre aerodynamik, et bedre drag og ikke mindst højere fart. Desuden får begge kørere nye motorer til det canadiske Grand Prix. Fra Cosworth forlyder det, at man har ændret motoren og styringen af denne således at motorbremseeffekten er lidt større end normalt for at tage lidt af presset af bilens bremser.

Man har desuden testet køling, bremser og køling af disse. Bremserne har altid været et vigtig element på denne bane og der er da heller ikke nogen undtagelse for det denne gang. Holdbarheden skal dog være på plads. Alle i Williams teamet er fuldt ud klar over at der skal køres points ind. Det væsentlige i første omgang er at begge kørere formår at slutte i pointene. Webber kender banen, mens det er første gang for Nico Rosberg. Han har dog forberedt sig via diverse simulationer. Men han glæder sig til løbet. Han fortæller at mange har fortalt ham om at det faktisk er rigtig sjovt at køre på banen, men også at der er visse fælder på banen, eksempelvis højre/venstre kombinationen til start/mål langsiden. Stemningen i teamet er god - med forbehold.

Dons

Læs mere om:
  • 25/06/06 - Gilles Villeneuve - Formel 1 - FIA F1
  •