Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Lister Storm teamet måtte udgå af Le Mans

Le Mans 
19/06/06 

Le MansJens Møller & co. var forfulgt af uheld lige fra start
Dette års 24-timers løb på Le Mans blev ikke en opfølgning på den succes, som Jens Møller og det øvrige Lister Storm Racing opnåede ved sæsonpremieren.
 

Hvor bilen i Istanbul nærmest kørte som et urværk uden nævneværdige problemer, så var dette års franske klassiker plaget af uheld fra start til slut.

Allerede under træningen og kvalifikationen onsdag aften havde man en afkørsel på den våde bane, som satte teamet tilbage og gav ekstra pres, da torsdagens kvalifikation fandt sted i tørvejr. Men her undgik man ikke blot risikoen for ikke at kunne forbedre sin regnvejrstid. Man satte også en tid, der rakte til en startposition som nummer 19 i det 50 bils store felt.


(Foto: JensMøller.com)

Den placering var Nicolas Kiesa ikke sen til at forbedre, for i løbets indledende fase skar han sig igennem feltet og overhalede adskillige forankørende konkurrenter, indtil han pludselig måtte i pit med et defekt baghjulsophæng.

"Det var sandsynligvis en følgeskade efter det uheld, vi havde onsdag," vurderer Jens Møller. "Vi havde selvfølgelig checket det hele igennem og kunne se, at der ikke var noget galt."

Det defekte baghjulsophæng kostede en time i pitten, men det var blot starten på de mange uheld, som regnede ned over teamet. Flere gange punkterede man, og midt på natten havde Jens Møller et uheld.

"Tingene er ved at falde i hak, og jeg presser hårdt på, for jeg kører nogle af de hurtigste tider, bilen overhovedet har kørt," fortæller uldjden, "men så har jeg et uheld, hvor jeg kører sammen med en GT1-bil."


(Foto: JensMøller.com)

I løbets første halve døgn når Jens Møller blandt andet at køre to af de udmarvende triplestints, hvor køreren bliver i bilen og blot får tanket benzin for så at køre videre. Først på morgenen er det så Nicolas Kiesa, der er i bilen, da han har en afkørsel, som ødelægger fronten. Dette påvirker ikke bilens speed, snarere tværtimod, men da den ødelagte front indebærer en potentiel sikkerhedsrisiko for et af de uheld, hvor en racerbil bliver luftbåren med topfart på langsiden, vælger teamet at trække sig kort før klokken ni søndag morgen.


Læs mere om:
  • 18/06/06 - Le Mans - Le Mans
  •