Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Ny triumf for Jan Magnussen på Le Mans

Le Mans 
19/06/06 

Le MansJan Magnussen triumferede endnu en gang i verdens hårdeste racerløb, 24-timers løbet på Le Mans, da han søndag vandt GT1 klassen for Corvette Racing for tredje gang i træk.
 

Løbet udviklede sig som ventet til en tæt duel med det engelske sportsvognsmærke Aston Martin. Jan Magnussens amerikanske Corvette C6.R, som han deler med holdkammeraterne Oliver Gavin og Olivier Beretta, overtog føringen kort efter løbets start, da Aston Martin #007, som startede forrest i GT1 klassen, løb ind i problemer allerede et kvarter inde i løbet. Magnussens Corvette udbyggede føringen ned til Aston Martin #009 med op til omkring 1½ minut ved midnatstid, men kort tid efter blev bilen, med Gavin bag rattet, ramt hårdt bagfra af en Dome prototype, hvilket sendte bilen i spin og gav en punktering, der kostede en lang og langsom omgang tilbage til pitten.
Herefter var det en hård kamp mod Aston Martin for at indhente det tabte. I løbet af natten valgte Corvette at lade Jan Magnussen tage et triple stint, for at holde presset på Aston Martin. Det blev et stint, som flere hos Corvette Racing mente var det afgørende for løbet, da Aston Martin konstant over de tre timer var nødsaget til at presse deres materiel, for ikke at miste for meget tid til Magnussen og hans konstante og hurtige tider.
Men netop som Jan Magnussen skulle skifte med Oliver Gavin, kom der safety car på banen og her blev Corvette de store tabere. Gavin blev lige nøjagtig fanget af den forkerte safety car, da han kørte ud fra pitten, hvilket kom til at koste yderligere 2 min. til Aston Martin, så afstanden op til den førende bil nu var 3 min. 50 sek.


(Foto: Jan Kaiser)

Men Corvette holdt fast i taktikken om at holde presset på Aston Martin og fortsatte derfor med at køre stærkt. Jan Magnussen kom tilbage i bilen med 4 timer tilbage af løbet, med besked fra Corvette Racing Manager Doug Fehan om at give alt, hvad han havde i sig og straks begyndte han at tage sekunder på den førende. Og med kun 3 timer tilbage af løbet gav det vedholdende pres resultat. Den førende Aston Martin kunne ikke holde til presset og måtte til sidst i pit til et længere ophold, hvilket, under stor jubel fra de mange tusind danske tilskuere, gav føringen tilbage til Jan Magnussen.
Nøjagtig som ved sejrene i 2004 og 2005 sad Jan Magnussen i bilen, da den førende bil brød sammen, hvorfor et teammedlem døbte Jan Magnussen til "The morning terminator" med henvisning til, at når Jan Magnussen sætter presset ind søndag morgen, så knækker modstanderen.

To timer før løbsafslutningen overgav Magnussen bilen til Gavin, der kunne køre Corvetten over målstregen som sejrsherre efter en af de mest spændende, tætte og intense dueller på Le Mans, hvor de to biler konstant var på omgangshøjde indtil Aston Martin brød sammen efter 21 timer.
Havde Jan Magnussen ikke imponeret teamet med sin indsats i bilen, så blev de det under præmieoverrækelsen. Publikum begyndte at råbe "Magnussen - Magnussen" hvilket ikke gik ubemærket forbi og med stor anerkendelse løftede teamet Magnussens hænder i vejret.


(Foto: Jan Kaiser)

"Det er bare helt fantastisk at vinde på den her måde. Nu er det tredje gang vi gør det, men det er altså fedt, når man får lov til at køre ræs på Le Mans. Jeg fik besked på et tage et ekstra stint om natten, hvor der skulle køres stærkt og da jeg gik ud til mine sidste stints over middag, fik jeg at vide, at jeg skulle give alt. Efter fem-seks omgange kom teamet på radioen og sagde at det var ved at give resultat, at Aston Martin'en var begyndt at have problemer. Kort tid efter kunne de så give beskeden om, at den var i pit og jeg var på vej til at overtage føringen. Herefter var det blot at spare bilen og få den i mål. Jeg er utrolig glad for at være med til at give endnu en sejr til Corvette på Le Mans. Det er så fedt et team at være en del af. De er utrolig professionelle og målrettede og det er fedt at se, at den taktik vi havde lagt fra start bar frugt i sidste ende" sagde Jan Magnussen, der også var bevæget over den flotte hyldest på sejrspodiet. "Det er så fedt at stå deroppe og se ud over det menneskehav - og da de så begyndte at råbe Magnussen - Magnussen. Det er svært at beskrive med ord når de begynder at råbe ens navn.".

Sejren i GT1 klassen rakte i øvrigt til en fjerdeplads generelt.

Jan Magnussens løb for Corvette var hans ottende start for det amerikanske sportsvognsmærke og med sejren på Le Mans, har han nu vundet i seks af de otte løb. Ydermere betyder Le Mans sejren, at Magnussen, med 3 sejre i DTC, 1 sejr i Grand-Am og 1 sejr på Sebring, har vundet i seks af de ni løb han har kørt i år.

Jan Magnussen var i øvrigt ikke den eneste Magnussen der vandt i weekenden.
Sønnen Kevin Magnussen vandt både lørdag og søndag, efter utrolig flot kørsel, en afdeling af Peugeot Super Kart, hvilket også bragte ham i front af mesterskabet.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • 18/06/06 - Le Mans - Le Mans
  •