Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Canadas GP - BMW Sauber preview

Formel 1 
19/06/06 

BMW Sauber teamet er flittige pointslugere. Ikke at de vinder, men snarere at de er gode til at få points næsten hver gang. Det viser stillingen i pointsregnskabet.
 

BMW Sauber har det med at score points hyppigt. Den nedtonede forventning som teamet lagde ud med ved sæsonstarten, må efterhånden være slet skjult. Men hvad gør det? Tværtimod er det da en positiv overraskelse hidtil. Selv Jacques Villeneuve er begyndt at ligne en der mener det alvorligt. Men hvordan ser det ud her godt en uge før det går løs i Canada?

Teamet testede i den netop overståede uge på Monza. Her fik teamet samlet værdifulde data, og fik også kørt gode tider. Alle 3 kørere var i aktion på banen, hvor teamet testede nye aerodynamiske dele og testede dæk. Blandt andet testede man både en ny frontvinge og ligeledes en ny hækvinge. Der hvor fokus næsten pr. automatik kommer, er bremsernes holdbarhed. De kraftige nedbremsninger som der er en del af på banen, er som regel en temmelig hård prøve for bremserne. Og så noget helt andet som alle teams kommer til at slås med. Der køres kun få gange om året på banen i det hele taget. Det betyder at banen er temmelig beskidt den første dag, ligesom der ikke er kørt noget gummi i asfalten. Det betyder forsigtighed den første dag, og som følge deraf øges hastigheden generelt hen over weekenden.


Kravet er points igen - og helst til begge biler
(Foto: BMW Sauber)

BMW Sauber forventer ikke at topfarten bliver lige så høj som tidligere efter overgangen til V8 motorer. Men tiden man kører med fuld gas bliver derimod lidt længere, og det betyder højere belastning for motorerne. Nick Heidfeld får ny motor denne gang, mens Villeneuve skal komme igennem med motoren fra Silverstone. Hverken dr. Mario Theissen eller Willy Rampf nedtoner noget denne gang. Det er mere et realistisk syn der kommer. Et syn som næsten forventer at der igen kommer points på tavlen til teamet og kørerne.

Dons

Læs mere om:
  • 25/06/06 - Gilles Villeneuve - Formel 1 - FIA F1
  •