Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Tom K og Audi på Pole på Le Mans

Le Mans 
16/06/06 

Le MansDet kan godt være, at den nye dieselmotor i Audis R10-bil ikke tager helt så mange omdrejninger som den succesrige R8-forgænger, men da det torsdag aften gjaldt den endelige kvalifikation til årets Le Mans, fandt Audi-teamet åbenbart lige et gear til.
 

Efter i de første tre sessioner konstant at have ligget efter de franske Pescarolo-rivaler kørte de to Audi'er pludselig to sekunder hurtigere, og da Pescarolo samtidig ikke kunne holde det høje tempo, de viste i testen for to uger siden, besætter Audi R10-modellen i sin debut på Le Mans den forreste række. Tom Kristensens medkører Dindo Capello sikrede danskerens bil Pole Position ved at køre en tiendedel hurtigere end Marco Werner i søsterbilen.


Tom Kristensen starter sammen med makkerne Dindo Capello og Allan McNish fra Pole Position i årets Le Mans

"Det var dejligt at få det hele til at falde i hak til aften," siger Kristensen til sin karrieres tredje Pole på Le Mans. "Vi ved imidlertid alle fra de seneste år, at løbet ikke bliver afgjort i kvalifikationen. Af hensyn til Audis ambitioner om at vise, at diesel er lige så konkurrencedygtigt som benzin, tager vi dog Pole med som en bonus. For Capello var det også vigtigt at få vasket pletten fra onsdagens kvalifikation af, da han kostede mekanikerne overarbejde ved at ødelægge bagvognen i en afkørsel."

Kristensen selv imponerede, da han på sin første flyvende omgang med brugte dæk kørte en tid, der var bedre end Pescarolo-bilernes bedste omgang på kvalifikationsdæk.

"Den omgang var jeg meget tilfreds med. Den viser, at vi i løbstrim har en rigtig stærk bil, så alt i alt står vi godt til starten lørdag. Men, som altid må jeg understrege, at man på Le Mans skal vente det uventede, så ingen hos Audi tager en sejr for givet," siger rekordholderen.


Tom Kristensen starter sammen med makkerne Dindo Capello og Allan McNish fra Pole Position i årets Le Mans
(Foto: Claude Foubert - www.endurance-info.com)

For statistikerne blev det noteret, at Dindo Capello to gange tidligere har hentet Pole Position uden at vinde. Til gengæld må det give italieneren en vis ro, at han i begge tilfælde tabte til Tom Kristensen. Samtidig har danskeren i sine to tidligere Pole Positions formået at vinde, nemlig i 1997 med Joest-Porsche og i 2003 med Bentley. Ingen andre Pole-kørere har formået at vinde siden 1996.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • 18/06/06 - Le Mans - Le Mans
  •