Gade løb på strand promenaden

Go Kart
14/06/06

- i Thailand
I den forgangne weekend blev Thailand's første gade løb afholt i byen Bang Saen som ligger lidt nord for Pattaya.

Løbet blev afholt til ære for den Thailanske konges 60 år på tronen, og Amtsborgmesteren og Sportsministeren var til stede under løbet. Selve banen var placeret lige midt på standpromenadens hovedvej, så der var tusingvis af tilskurer om aftenen til finalen, da alle var tilbage fra stranden og det dejlige vejr i Thailand (søndag var temperaturene oppe og runde 38 grader i skyggen).

Thailansk National TV var tilstede under løbet og lavede interview med flere af kørene, samt Star TV lavede et program som blev vist i hele Asien via sattelit. Præmierne blev overrakt af henholdvis den lokal Politimester, Amtsborgmesteren, samt Sportsministeren.

Det var for både Danmark og resten af Skandinavian en stor dag. I VIP klassen kørte en tidligere Formel 3 kører fra Sverige, den nu 77 årige Eddie Jacobsen sig frem til en 3 plads, hvilket er et meget flot resultat, taget i betragtning af både hans alder, men også han modstandere som var blandt andet den Thailanske mester i TaG master klassen, den dobbelte Thailandske mester I Supercars (Thailandsk version af Super Saloon Cars), og den nuværede Thailandske Touring Car kører Khun Kirakiert som til dagligt kører BMW M3 touring car.

Efter løbet sagde Eddie at han syntes at det bragte minder tilbage fra den gang han kørte i Monaco i sin Formel 3 bil, bare en del langsomere, så han følte sig godt tilpads i sin go-kart, og det var nok hans erfaring der på trods af hans alder havde bragt ham frem på denne plads (det skal lige nævnes at denne ælder herre på 77 år, træner 3 gange i ugen i et training center og løfter 105 kg i bænkpres!!!)

Norske Sandy Stuvik vandt sit løb i ROK Junior klassen suverænt, selv om han som 11 årig var med på en speciel tilladelse, man skal normalt være min 13 år for at kører i denne klasse. Med en kanon start fra 3 pladsen i finalen, kørte han sig forbi nummer 1 og 2 og satte sig derefter på løbet, og trak stille men sikkert, væk fra de andre.

Og så var der jo Jack Lemvard fra Danmark, hvad denne mand ikke har vundet I år er ikke værd at vide. Han vinder simplet hen alt hvad han stiller op i. Jack var suveræn her på strand promenaden, og vandt både tidstagningen, 1, 2 og 3 heat, samt havde tid til lidt opvisning for tilskurene, efter løbet... Flot Flot kørt Jack!!!!!

For den danske importør af Italkart Thomas Raldorf, var det også en stor dag, da begge hans 2 Italkart kører vandt sine respektive klasser.

Alt i alt var det en stor success og vil forhåbenligt blive gentaget næste år.

For Jack gælder det nu næste weekend Toyota Vios mesterskabet i anden afdeling, han P.T. fprer pt. mesterskabet med 5 point, og same dag Superkart mesterskabet som han også fører. Jack får derfor igen en travel dag hvor han skal være med på både den store bane, samt go-kart banen.

Jack har under træningerne sat ny uofficial banerekord igen, på banen i sin Toyota Vios med en tid på 1.16.7, så han ser ud til at være stor favorit igen. Thomas Raldorf også fra Danmark, er nu blevet fri for sine krykker, og satte i sidste uge sin personlige bedste tid, med 1.17.3 hvilket er tredje hurtigste tid, så der er gode chancer, for endnu et godt dansk resultat næste weekend.