Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen vinder

Danish
Touringcar
Challenge 

14/06/06 

- for tredje gang i træk i DTC
Jan Magnussen vandt sin tredje DTC finalesejr i træk, da han søndag vandt DTC afdelingen på Sturup Raceway for Team Den Blå Avis Fleggaard Racing. Som den eneste kører der har vundet finalesejre i år, fik Jan Magnussen cementeret sin position som mest vindende DTC kører, med i alt 24 sejre, heraf de 10 i finalerne.
 

I prefinalen sloges Jan Magnussen med en løs sporstang, men en fjerdeplads betød at Jan Magnussen skulle starte som nummer to til finalen, bag Martin Jensen i Honda og foran holdkammerat Henrik Lundgaard. Magnussen kom godt fra start i sin BMW 320i, men en tyvstart fra Martin Jensen betød at Honda køreren fik en tidsstraf på 20 sekunder. Magnussen ville dog ikke holde sig bag Martin Jensen og med en flot overhaling kom han forbi. Bag ved Magnussen var der dog dramatik.


Jan Magnussen foran Martin Jensen. Bagi skubbes Henrik Lundgaard af banen af John Nielsen.
(Foto: Jan Kaiser)

Team Essex havde truet med at ville overtage føringen i DTC mesterskabet, men med Jan Magnussens holdkammerat Henrik Lundgaard på andenpladsen så det ud til at Jan Magnussen fortsat ville føre mesterskabet efter weekendens afdeling. John Nielsen fra Team Essex ville det dog anderledes og i et overambitiøst forsøg på at overhale kørte han ind i Henrik Lundgaard og snurrede ham rundt, så Lundgaard missede en andenplads og var ude af kampen om topplaceringerne. Det indbragte kun en 3 sekunders straf til John Nielsen, men for Team Essex betød det at Casper Elgaard pludselig avancerede fra fjerde- til andenpladsen og dermed kunne overtage føringen i mesterskabet, 2 point foran Jan Magnussen.

"Det er fedt med et hattrick. Nu kan vi gå på sommerferie vel vidende, at jeg er den eneste, der har vundet finalesejre i år. Vi fik dog ikke så mange point som vi burde, da vi ikke er så gode med vores setup i tidtagningen, men nu har vi et godt stykke tid til at arbejde med det, så vores statistik i kvalifikationen kan blive bedre. Men en sejr er en sejr og det skal fejres, selvom det er irriterende at Henrik (Lundgaard - red.) bliver ved med at være uretfærdigt uheldig. Men sådan en weekend er jo en god optakt til at tage til Frankrig og køre Le Mans" sagde Jan Magnussen fra Sverige.

Med sejren i DTC bringer det Jan Magnussens totale antal sejre i år op på 5 sejre, med 3 sejre i DTC, 1 sejr for Corvette på Sebring og 1 sejr for SunTrust Pontiac-Riley i Grand-Am.


Læs mere om:
  • 11/06/06 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her