Danish
Touringcar

13/06/06

Sport A Racing teamet havde gode forventninger til denne weekends Copenhagen Racing Grand Prix på Sturup Raceway, men de blev desværre ikke helt indfriet.

Teamet var sammen med køreren Pontus Mörth taget over til den syd svenske bane for at teste i dagene op til løbet, men motorproblemer stoppede testen på et tidligt tidspunkt, og en reservemotor kunne først skaffes til selve løbsweekenden.

I lørdagens fri træning, der var Pontus' første tur med den nye motor, kørte han 18. hurtigste tid ud af de 26 deltagende kørere, og var cirka to sekunder fra de hurtigste kørere.
I den officielle træning var Pontus igen de to sekunder fra de hurtigste kørere, men nu var han rykket op på 16. pladsen.

I søndagens kvalifikation, den såkaldte Shoot Out, kunne Pontus køre Volvo S60 raceren ind på en lidt skuffende 20. plads, dermed var han uden for de kørere der gik videre til anden runde.

At skulle starte så langt tilbage i feltet, og specielt på en bane hvor det er svært at overhale, var bestemt ikke hvad Pontus havde drømt om. Han var godt klar over at det ville blive en hård kamp at vinde blot nogle enkelte placeringer, men alligevel kørte han sig op på 16. pladsen i pre-finalen.

16. pladsen gav ham et lidt bedre udgangspunkt til finalen, hvor han igen måtte kæmpe hårdt for at komme frem i feltet, og igen lykkedes det ham at tage et par placeringer. således at han sluttede på 14. pladsen.

"Det var bestemt ikke vores wekend, den manglende test kostede os dyrt, det i kombination med at vi generelt stod uden informationer om banen fra sidste sæson gjorde det meget svært for os" - udtaler teamchef Kent Bo Steffensen - "med den manglende speed i bilen havde jeg kun en opgave til Pontus, det var at få bilen over målstregen i begge løb, og den opgave løste han bedst muligt under de foreliggende omstændigheder."

14. pladsen indbragte Pontus yderligere 2 point til DTC mesterskabet, hvor han nu indtager 12. pladsen.
Det blev til mange flere point til DTC privat cuppen, hvor weekendens høst var på hele 22 point, her ligger Pontus nu på 3. pladsen.
I DTC team mesterskabet kom der 2 point ind på kontoen, her er teamet nu på 11. pladsen.

Der er nu sommerpause i Danish Touringcar Championship, det næste løb køres først den 12. og 13. august på Ring Djursland, hvor banen lægger asfalt til Sparekassen Kronjyllands Jubilæumsløb.