Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Klostermann ramt af unødvendig påkørsel

Danish
Touringcar
Challenge 

13/06/06 

Efter intensiv test torsdag sammen med ingeniørerne fra Öhlin var Kurt Thiims omgangstider faldet med et sekund. Svenskerne havde et par ideer mere, så fredag morgen klokken seks drog Klaus Ellmies, Kim Boisen og Jørgen Nielsen til Køge, hvor de fremstillede nye dele til styretøjet. Det ville så vise sig under lørdagens træning, om det kunne give bedre tider.
 

Umiddelbart gav det ikke nok til, at Kurt ville bruge det til shoot out søndag, så lørdag eftermiddag var der en lille opgave med at føre styretøjet tilbage til den testede indstilling. Så let skulle det desværre ikke gå for Claus Klostermann. Under træningen var der en del røg fra udstødningen, så alle slanger og luftomløb blev checket og ordnet. Under tidtagningen var røgudviklingen ikke blevet mindre, og et check viste, at det var en stempelring, som havde givet op. Claus kunne derfor sove længe søndag.


Claus Klostermann mens motoren kørte.
(Foto: Jan Gripping)

I første shoot out placerede Kurt sig på 11.-pladsen 1,3 sekund efter Casper Elgaard på førstepladsen, så deltagelse i anden runde var sikret. Anden runde blev en af de oplevelser, hvor tilfældet fik stor indflydelse. De kørere, som valgte at køre tidligt ud, blev belønnet af fru Fortuna, da Ronnie Bremer midt i perioden efter lidt rallycross, som slog hul på hans oliesystem, valgte at sprede den resterende olie over det meste af banen. Det betød, at de resterende kørere måtte køre på en olieindfedtet bane, og det giver ikke gode tider, så det endte med en startplacering som nummer 13.


Michael Klostermann.
(Foto: Jan Gripping)

I prefinalen fik Kurt en god start og rykkede et par pladser frem til 10.-pladsen, hvor han omgang efter omgang lå og pressede Michel Nykjær. Michael Klostermann fik en fornuftig start, men allerede på første omgang blev han offer for en unødvendig påkørsel. Det samme skete i Padborg, hvor bilen bagefter måtte i opretterbænk og gøres 12 cm længere i venstre side. "Det er komplet ubegribeligt, at de prøver at skubbe min bil væk, når vi kører kofanger ved kofanger gennem svingene. De kan jo se det lige så godt som mig", siger Michael ærgerligt. Ødelagt bagkofanger, ødelagt baghjulsophæng, trykket vange og en ukendt skævhed blev resultatet af det møde og dermed ikke deltagelse i finalen.


Kurt Thiim.
(Foto: Jan Gripping)

Til gengæld viste Kurt i finalen, at både bilen og han selv er fit for fight. En flot start sendte ham forbi både Jens Edman og Michel Nykjær og et hurtigt kig på omgangstiderne, viste at Phillip Andersen i sin BMW E46 kun havde været i stand til at presse 5/100 af et sekund mere ud af bilen. Resultatet af anstrengelserne blev en sjetteplads, da Martin Jensen blev straffet for en tyvstart.

Klostermann Racing
Jan Gripping


Læs mere om:
  • 11/06/06 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her