Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Varmen og vægten var hårde odds

Danish
Touringcar
Challenge 

12/06/06 

Efter den flotte løbsdebut med den nye SEAT Leon, skulle Michel Nykjær og SEAT Racing Team i 3. afdeling af årets DTC-mesterskab forsøge at følge op på det flotte resultat.
 

Copenhagen Racing Grand Prix som afvikles på Sturup Raceway i det sydsvenske, var på forhånd betegnet som en hård bane for de forhjulstrukne biler, specielt i varmt vejr.

Og netop kombinationen af bagende solskin, samt 45 kg succesballast i bilen stillede meget store krav til opsætningen af den nye bil. Desværre lykkedes det ikke for teamet at ramme den optimale opsætning der skulle sikre optimal hastighed over en hel løbsdistance.


(Foto: Seat Racing Team)

Optakten til løbet så ellers lovende ud, da teamet om fredagen testede på banen. Michel Nykjær kunne omgående køre lige op med de allerhurtigste med omgangstider på 1.03.5, men da testen foregik i formiddagstimerne hvor temperaturerne ikke var så høje, og man allerede her konstaterede kraftigt dækslid, valgte teamet at arbejde videre med opsætningen for at øge holdbarheden på dækkene.

Lørdagens træning kl. 12.00 gav 5.hurtigste tid, et udmærket resultat, men der var stadig detaljer der skulle rettes i bilens opsætning.

Dækforbruget på Sturup Raceway var som bekendt det helt store tema, og da den officielle træning skal køres på de registrerede dæk til løbet, er det en hårfin balance at økonomisere med dækkene. SEAT Racing Team valgte derfor at spare dækkene mest muligt, og kørte derfor kun ganske få omgange for at teste den nye opsætning.

"Vi har endnu ikke prøvet den nye Leon under disse forhold" udtaler chefmekaniker Jens Nykjær. "Banen er meget snoet og kuperet, og med 45 kg. ballast i bilen er det utroligt hårdt for dækkene i det varme vejr. Vi søger at ramme et kompromis der sikrer tilstrækkelig fart, og som kan holde løbet igennem, men det er svært at vurdere når ikke vi har kunne teste det over distancen."

Søndagens Shoot Out afvikledes i bagende hede, det lykkedes uden problemer Michel Nykjær at gå videre til 2. runde med 9.hurtigste tid. I 2. runde fik SEAT-køreren dog problemer da han skulle kvalificere sig blandt de 7. hurtigste. Efter en tur i pitten for at få foreteget visse justeringer var banen glat af oliespild fra en konkurrent da SEAT'en atter kom på banen, og det var ikke muligt at forbedre tiden, der betød en startplacering som nr. 9.

"Det var ærgerligt" udtaler Michel Nykjær. "Bilen understyrede en del, så jeg kørte i pit og fik foretaget nogle justeringer. Da jeg kom på banen igen, var idealsporet spejlglat pga. oliespild, så der var ikke mulighed for at forbedre tiden. Nu starter jeg som nr. 9, det er ikke optimalt, men vi må se hvordan det går."

I præfinalens start mistede Michel Nykjær en enkelt placering i tumulten i første sving, en placering han dog hurtigt tilbageerobrede. At Sturup Raceway er en uhyre vanskelig bane at overhale på var ganske tydeligt, Michel Nykjær kæmpede en indædt kamp med de mange ekstra kilo ballast der i varmen hurtigt ødelagde grebet i dækkene, og resulterede i en 9.plads i præfinalen, hvilket betød samme startplacering i finaleheatet.

I finaleheatet var SEAT Leon'en tydeligvis hurtigere over de første omgange, og det lykkedes Michel Nykjær at avancere op i feltet, men imod løbets slutning var der absolut ikke mere i dækkene, og ekvipagen sluttede på 8.pladsen.


(Foto: Seat Racing Team)

"Det var hårdt" udtalte en gennemblødt Michel Nykjær efter løbet. "I præfinalen fik vi ikke den rette balance i bilen, den understyrede meget, og sled dækkene meget hurtigt. I pausen foretog vi nogle ændringer, og bilen styrede meget bedre, men midt i løbet var dækkene færdige, og jeg måtte kæmpe for blot at holde min placering. Bilen er meget hurtig, vi skal blot arbejde med opsætningen så vi rammer den rette kombination."

Chefmekaniker Jens Nykjær udtaler efter løbet; "Vi vidste at det ville blive meget svært på Sturup Raceway. Vi har endnu ikke haft mulighed for at teste Leon'en under disse forhold, og vi led som de andre forhjulstrækkere af meget kraftigt dækslid. Det varme vejr og de ekstra kilo ballast gjorde det svært at ramme det rette setup, men nu har vi en lang sommerpause hvor vi skal foretage test og arbejde med opsætningen. Vi var meget hurtige under fredagens træning, men de høje temperaturer i weekenden var hårdt for dækkene."

I den samlede stilling i årets DTC-mesterskab ligger Michel Nykjær og SEAT Racing Team på en 6.plads.

Nu venter en lang sommerpause inden 4. afdeling der finder sted på Ring Djursland den 13. august.

SEAT Racing Team


Læs mere om:
  • 11/06/06 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her