Saxo Cup
12/06/06

- i Citroën Saxo Cup klassen
Claus Christensen fik de bedst tænkelige resultater med hjem fra weekendens Copenhagen Racing Grand Prix, hvor det blev til to top resultater i den sorte Saxo Cup racer.

Lørdagen startede med den frie træning, her var der meget tætte tider i toppen af feltet, hvor Claus måtte se sig henvist til 3. pladsen af to af sine hårdeste konkurrenter i mesterskabet Jørn Verstergaard og Dennis Bannergaard.

Tidtagningen blev også domineret af disse tre kørere, om end rækkefølgen blev byttet noget rundt, her var det Bannergaard der var hurtigst, med Claus bare 0,052 sekund bagefter - dermed var en startplacering i første række i hus for Claus.
Jørn Vestergaard tog sig her af 3. pladsen.

Da Claus kom ind i pitten efter kvalifikationen, klagede han over manglende trækkraft i raceren, så mekanikerne kastede sig straks over den.
Man fandt hurtigt fejlen, en lidt for hård tur hen over Sturup Raceways curbs havde trykke udstødningsmanifoldet fladt, så motoren ikke kunne 'ånde frit'!
Men hvor det viste sig hurtigt at finde problemet, så skulle det vise sig at blive sværere at løse det. Saxo Cup racerne kører med et specielt reglementsbestemt udstødningssystem fra Remus, og der var ingen der havde ekstra udstødningsmanifold med.

Søndagens første løb blev kørt med det fladtrykte manifold, hvilket dog ikke forhindrede Claus i at tage starten, hårdt presset af Bannergaard og Vestergaard.
Bannergaard forsvandt allerede på 1. omgang, og Vestergaard faldt nogle pladser tilbage, det gav Claus lidt luft.
Dette betød dog ikke at presset forsvandt fra Claus, nu var det så bare Thomas Baunsøe der kom op og 'åndede ham i nakken', men forbi kom han ikke. Da de 10 omgange var kørt var det kun 1,920 sekund der skildte dem hen over målstregen.

Dette var hvad konkurre3nterne så til 'Raketten' på Sturup Raceway!

Før søndagens andet løb lykkedes det at fremskaffe et nyt manifold til Saxo raceren, og det kvitterede Claus med ved igen at tage starten, men her fik han ikke lige så frit løb, han var løbet igennem tæt fulgt af Dennis Bannergaard, der dog ikke var tæt nok til et seriøst angreb. De to sluttede løbets 10 omgange med blot 0,668 sekund mellem sig.
Claus' to nærmeste konkurrenter til mesterskabet havde ikke heldet med sig, Vestergaard kørte midt i løbet sig selv af banen, hvilket kostede ham flere placeringer, også Thomas Baunsøe faldt flere pladser bagud, de to sluttede på henholdsvis 6. og 13. pladsen.

Claus Christensen øverst på podiet efter race 2, her sammen med Dennis Bannergaard (2. pl.) samt Henrik Poulsen (3. pl.).

De to første pladser har nu sikret Claus et solidt forspring i Citroën Saxo Cup mesterskabet, hvor han med 216 point er henholdsvis 20 og 63 point foran Jørn Vestergaard og Dennis Bannergaard, der indtager de to næste pladser.