Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

Sommeren kom til Sturup

Saxo Cup 
11/06/06 

Endelig var sommeren kommet, og på Sturup nød alle det gode vejr.
 

Træning
Ved den første træning lå kørerne i spidsen meget tæt, og andre havde svært ved at lære banens mange vanskelige sving. Dennis Bannergaard viste hurtig at han hørte til blandt de forreste. Han blev dog slået af Jørn Vestergaard som sammen med Claus Christensen en overgang udvekslede førstepladsen. På sin syvende omgang snuppede Jørn Vestergaard hurtigste tid med Dennis på andenpladsen. Så var Claus Christensen tre'er, mens Thomas Baunsøe holdt fast ved fjerdepladsen. Nyt var det at se Michael Scharstein på tiendepladsen. -Min bil kører godt nu og jeg har fået troen på at den bliver hængene i svingene, fortæller en glad Michael Scharstein som selv mener, at han nu har fundet formen i den firehjulede banesport.


Jørn Vestergaard var hurtigst under warm-up på Sturup Raceway i Sverige
(Foto: Saxo Cup Danmark)

I lørdagspausen havde Saxo-kørerne et møde med Peter Elgaard om fremtiden. Peter lagde ikke skjul på, at han mente at Saxo Cuppen kørte på sidste sæson. Han og DTC-organisationen satser fremover på DTC, Renault Clio Cup, Advan Cup og Formel 1800. Dertil ville Peter Elgaard prøve at lancere to nye klasser, en Polo Diesel Cup og en kit-car klasse med engelske Chinetta-biler (en slags sportsvogne).


Løbs promotor Peter Elgaard holder møde med Saxo kørerne
(Foto: Saxo Cup Danmark)

På spørgsmålet om hvad der skal ske med alle de gode Saxo-racere blev der snakket en del om, at de kunne køre sammen med Special Saloon eller Gruppe N 0-1600. Der blev endda snakket om, at gruppe N klasse skulle tilpasse reglementet, så Saxo'erne kunne køre med i det trim de har i dag.

Tidtagning
Claus Christensen lagde ud med de bedste tider efterfulgt af Jørn Vestergaard. Men Dennis Bannergaard arbejdede sig op så han på tiende omgang kørte hurtigste tid, og så måtte Claus Christensen ned på andenpladsen med Jørn Vestergaard som tre'er. Fjerdepladsen var der kamp om. Peter Johannesen lagde ud som to'er men blev overhalet af Jørn Vestergaard.

Herefter blev det en kamp mellem Peter og Thomas Baunsø, og først på sidste omgang redde Peter Johannesen fjerdepladsen og det var fjerdepladsen til begge løb. Begge søndagens to løb har Dennis Bannergaard på pole med Claus Christensen på siden. Jørn Vestergaard som tre'er, og så Peter Johannesen på fjerdepladsen. Det var godt kørt af Peter, og han forklarer selv hvorfor. -Jeg har lavet forskellig opstilling mellem højre og venstre side af bilen plus forskellig dæktryk, og så elsker jeg banen og dens mange sving.


Dennis Bannergaard vandt lørdagens tidtagning
(Foto: Saxo Cup Danmark)


Læs mere om:
 • 11/06/06 - Sturup Raceway - Saxo Cup
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her