Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Jubilæumsweekend for Renault

Formel 1 
11/06/06 

Renault fejre denne weekend deres Formel 1 Grand Prix nummer 200, det sker på Silverstone banen i England - samme sted som det hele begyndte for 30 år siden.
 

Renault debuterede i Formel 1 ved Englands Grand Prix i 1977, tilbage i turbo tiden, med deres berømte RS01 model - "den gule thepotte".
Jeg er dog sikker på at teamet satser på at køre deres Grand Prix løb nummer 200 med større held end debut løbet, hvor Jean-Pierre Jabouille, efter at have kvalificeret sig på 21. pladsen, måtte udgå på 17. omgang med mekaniske problemer.

Selv om Renault har været med i Formel 1 i 30 år, så har de 'kun' haft eget team i de 14 af sæsonerne, resten af tiden har de været motorleverandøre til forskellige teams.
I løbet af disse 14 år har Renault teamet scoret 30 sejre, 47 pole positions, 24 hurtigste omgange samt ikke mindst vundet konstruktørenes mesterskab 1 gang.

Nu er der nok nogle der vil sige at Renault også fejrede deres 200. Grand Prix i forbindelse med Spaniens Grand Prix i år - og det er også delvis rigtigt.
Ved Spaniens Grand Prix var det 200. gang at Renault var tilmeldt et Formel 1 Grand Prix løb, men i forbindelse med henholdsvis USA's West Grand Prix på Long Beach i 1979 hvor de ikke kvalificerede sig, samt sidste års dæk skandale ramte Amerikanske Grand Prix på Indianapolis hvor de ikke stillede op, derfor regner de denne weekends Engelske Grand Prix som der 200. jubilæums Grand Prix.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Mild Seven Renault F1 Team
  • 11/06/06 - Silverstone - Formel 1 - FIA F1
  •