MC600
Challenge

09/06/06

- for Team Suzuki Danmark i Challenge Cup 600
Team Suzuki Danmark med Kim Phillip, Morud og Thomas Harding, Slagelse deltog i Road Racing Festivalen på Jyllandsringen i weekenden. Kim Phillip sluttede som nr. 4 i begge Challenge cup løb, mens Thomas Harding sluttede som nr. 9 i det første løb og som nr. 6 i det andet.

Udover at skulle deltage i Challenge cup 600, deltog begge kørere i Stocksport 600 tidtagningen og Thomas Harding valgte også at deltage i det nye tiltag Super Speedway, der som navnet siger er det samme koncept som rigtig speedway. Han vandt sin pulje og sin semifinale, men måtte skuffende slutte som nr. 4 i finalen, en finale som bød på masser af dramatik og som let kunne have endt meget anderledes. Stocksport 600 skulle dog kun bruges til at teste opsætninger af motorcyklerne og forskellige dæktyper fra Pirelli. Thomas Harding fik dog testet så meget igennem at han endte med at kvalificere sig som nr. 3 til løbet. Kim Phillip endte som nr. 6 Begge kørere havde dog ingen intentioner om at deltage i Stocksport 600 løbet, da alt fokus lå på Challenge cup 600.

(Foto: Team Suzuki Danmark)

Kim Phillip: Det var så Jyllandsringen igen. Tidtagningen gik ok, jeg fik 4 bedste tid, altså i første række. Jeg kørte tidtagningen på de nye 190 dæk og pga. resultat i kval ville jeg køre med det i første løb. Løbet gik rimeligt, der kom nogle forbi og jeg overhalede nogle, så det blev til en 4 plads men kun 7 bedste tid. Jeg syntes jeg skulle kæmpe meget med cyklen for at komme på de hurtige tider, de var dog hurtigere end i tids kvallen. Vi lavede nogle ændringer på opsætningen og prøvede det til morgenvarm up, det virkede bedre. Til 2 løb skulle jeg jo starte som nr.7. Jeg kom rimeligt af sted og fik overhalet 2 mand som holdte mig tilbage. De forreste fik et hul, men da jeg kom fri gik det stærkt fremad satte ny personlig rekord med 0,7 sek. hurtigere og fik 2 hurtigste tid i løbet. Jeg fik dog kun lukket en del af hullet og da der var ca. 6 omgange tilbage blev løbet rødt flaget pga. et styrt. Ja så det blev 2 gange 4 plads. Ikke godt nok, men nu har vi næsten 2 mdr. til næste løb i Challenge på Djursland og der skulle vi gerne have testet og forbedret min 600 så vi kan komme på skamlen igen og gerne det øverste trin, men nu kører vi lige en tur til Lauzits ring og kører lidt Superbike.

Thomas Harding: Det gik igen fremad i weekenden, både placeringsmæssigt og hvad angår at blive klogere på den nye Suzuki, så det var bare dejligt. Jeg testede forskellige dæk fra Pirelli. De får cyklen til at køre anderledes, men jeg var hurtigere på dem, end på de gamle dæk, så det kan jo ikke være helt forkert.. Cyklen glider ligesom over bagenden, men på en meget kontrollabel måde. Nærmest som at powerslide som vi gør på superbiken. Så planen er at blive endnu klogere på opsætningen og dækvalg inden næste Challenge cup løb. Til løb nr. 2 kørte jeg dog på et for blødt bagdæk og slidede alt for meget allerede kort ind i løbet, det gav mig problemer med at holde det hurtige tempo og måtte derfor se mig overhaldet af Rene Prang. Jeg kørte Super Speedway, som blev afviklet i heat af ca. 2 ½ minuts varighed, så det var bare med at være fremme i skoende. Jeg vandt de indledende løb og nåede finalen. Det er meget underholdende at deltage og alle vil bare frem. Det giver dog en del tumult, så det gælder om af være god og heldig til at udnytte de muligheder det giver. Jeg trak dog ikke det længste strå og ende som nr. 4 i finalen. Men sjovt var det.