Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jesper Sylvest på ret køl med opdateret racerbil

Danish
Touringcar
Challenge 

08/06/06 

Efter den ufrivillige kolbøttetur ved forrige DTC-afdeling på Padborg Park er Jesper Sylvest i bogstaveligste forstand kommet på ret køl igen.
 

Siden den uheldige løbsdag for en halv måned siden har mekanikerne fra Sylvest Motorsport ikke bare arbejdet på at bringe den skadede BMW tilbage til den tilstand, den havde, inden Jægerspris-køreren lagde den på taget. De har også opdateret racerbilen.


Jesper Sylvests bil er blevet rettet ud

"Til weekendens løb på Sturup Raceway har vi valgt at sætte en sekventiel gearkasse i bilen, og det glæder jeg mig meget til," forklarer Jesper Sylvest. "Jeg er aldrig rigtigt blevet dus med den originale H-gearkasse, hvor man skifter uden at bruge koblingen, og mange af de andre kørere, som har prøvet at skifte til BMW, siger da også, at der kan gå en hel sæson, inden man bliver dus med det. Så forhåbentlig bliver det ligesom at komme hjem igen."

I modsætning til en traditionel gearkasse, hvor gearene ligger i et H-mønster, og hvor der er risiko for, at man kommer til at ramme det forkerte gear i kampens hede, så ligger gearene på en lang række i en sekventiel gearkasse. Man skifter op ved at rykke i gearstangen og ned ved at skubbe i den, og man undgår helt risikoen for at kikse et gearskifte - noget, som Jesper Sylvest mener, var årsagen til, at han kom på afveje på Padborg Park.

"Jeg har nok brugt 20 % af min fokus i bilen på at ramme det gamle gearskifte rigtigt, men nu kan jeg jo koncentrere mig om at køre bilen, og bilen kører trods alt bedst, når den kører på hjulene, så nu kan det kun gå fremad," siger han.

Skiftet fra H-gearkasse til sekventiel gearkasse kræver en større ombygning af racerbilen med anden kobling og en speciel kardanaksel, og oveni denne udfordring har det efterhånden hårdt prøvede hold af mekanikere fra Sylvest Motorsport også skullet rette bilen op efter kolbøtten på Padborg Park.

"Der var faktisk kun tagpladen og et hjulnav, som vi har måttet udskifte, fordi de decideret var defekte, men der udover har vi skiftet en masse andre ting og sager for en sikkerheds skyld," siger Jesper Sylvest, der første gang igen sidder i bilen på fredag, hvor han tester på Sturup Raceway.

"Jeg håber kun, at det bliver første testpas, der bliver funktionstest for os, og at vi derefter kan koncentrere os om at sætte bilen," siger han om weekenden. "Men alt kan ske, og du får mig ikke til at spå om noget, før vi har testet."

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • 11/06/06 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DM
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her