Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Så optræder DTC atter for det københavnske publikum

Danish
Touringcar
Challenge 

06/06/06 

Tredje afdeling af Danish Touringcar Championship køres på Sturup Raceway
Efter at sæsonens to første løb blev kørt foran det jyske publikum, er det nu motorsportsfans fra København og det øvrige Sjælland, der kan glæde sig til at opleve Danish Touringcar Championship live.
 

På søndag kører bilsportens superliga tredje afdeling af årets Danmarksmesterskab på Sturup Raceway, der med sin placering tæt ved Malmös lufthavn ligger mindre end tre kvarters kørsel fra Rådhuspladsen.

Det er hele superligaen, der er til start. 27 kørere fordelt på 18 teams og 12 forskellige bilmodeller. Efter en nervepirrende shoot out-kvalifikation, der skal afgøre fordelingen af startpositionerne, er deltagerne klar til pre-finalen, der skal sikre dem et godt udgangspunkt for den afgørende finale søndag eftermiddag.


Det er et syn som dette, der møder københavnske og sjællandske DTC-fans, når årets Copenhagen Racing Grand Prix køres.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Der er atter lagt op til en nervepirrende dyst. Efter to finalesejre i træk kommer Jan Magnussen, England, til at kæmpe hårdt for at bevare sin føring i mesterskabet. Den seneste succes har givet ham 50 kg succesballast i bilen, og da den kurverige Sturup Raceway kommer til at byde på mange accelerationer og nedbremsninger, bliver det noget af en belastning for Big Mags BMW. Den mulighed vil konkurrenterne forsøge at udnytte optimalt.

Med sin sensationelle debut i den nye Seat Leon for tre uger siden på Padborg Park og sin sejr i sidste års Copenhagen Racing Grand Prix er Michel Nykjær, Tappernøje, et godt bud på årets sejrherre. Køreegenskaberne i specielt svingene i den nye Seat Leon har vist sig at være bilens styrke, og det vil kunne komme den lange sydsjællænder til gode i løbet.

Men i det hele taget er der mange gode bud på sejren i årets mest østlige DTC-afdeling. Den dobbelte DTC-mester Casper Elgaard, Århus, kommer med en forholdsmæssig beskeden ballastmængde i sin BMW, mens en række andre kørere på det seneste er kommet tættere og tættere på sejrspodiets øverste trin.

Lokalmatadoren Jens Edman, Sverige, kommer med masser af fart i både kroppen og sin Peugeot efter at have deltaget i en afdeling af World Touring Car Championship i forgangne weekend. Og Estlands VM-rallystjerne Markko Märtin, Monaco, beviste ved sidste DTC-afdeling, at han nu også har fundet melodien og rytmen på banerne og kan vinde.

Korte fakta:

  • Sturup Raceway er placeret umiddelbart efter Øresundsbron. Banen findes ved at følge motorvejen syd om Malmö og dreje af mod Sturup Lufthavn.
  • Har man ikke selv mulighed for at køre i bil, kan man komme til Copenhagen Racing Grand Prix med busser, der afgår søndag morgen fra stormagasinet Field's på Amager.
  • Man kan læse mere om Copenhagen Racing Grand Prix på SturupRaceway.dk.

    Morten Alstrup


    Læs mere om:
  • 11/06/06 - Sturup Raceway - Danish Touringcar Challenge - DM
 
 
 
Undgå billetkøen - Køb dine billetter her