Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Uheldig dag for Lister

Le Mans 
06/06/06 

Le MansSøndag den 4. juni var en uheldig dag for det britiske Lister team. Desværre set med danske øjne er det lidt uheldigt, da vi i dette team har to danske chauffører. Det er her Jens Møller kører og Nicolas Kiesa skal have sin Le Mans debut.
 

Søndag den 4. Juni var dagen hvor den officielle Le Mans test blev afholdt, og også dagen hvor Kiesa skulle køre sine obligatoriske 10 omgange, som debutant, for at få lov at deltage i 24 timers løbet.

Desværre gik tingene ikke helt som Lister havde forestillet sig. Bilen var bygget om med Le Mans aerodynamik siden 1000 kilometer løbet på Spa og de første omgange Kiesa havde i bilen var ikke ret hurtige. Kiesa kunne slet ikke få bilen til at makke ret.

Herefter kom Kiesa i pit og der blev rettet lidt på aerodynamikken, men man kæmper stadig med for mget drag. Kiesa blev dog sendt på banen igen. Dog nåede Kiesa kun en halv omgang inden bilen satte ud ude på banen, og dermed var formiddags session overstået for Lister. Det viste sig at være en sensorfejl på motoren og bilen blev bragt tilbage til pitten i middags pausen.

Efter frokost kunne Kiesa komme tilbage på banen for at færdiggøre hans obligatoriske 10 omgange. Herefter var det tid for de to andre kørere til at komme på banen og her fungerede bilen godt indtil Jens kom i bilen for anden gang, for teamet har valgt at benytte et nyt motor setup der havde fungeret perfekt under dyno test. Desværre viste det sig at det nye motor setup ikke helt fungerede og derfor fik teamet endnu en motor fejl. Testen sluttede klokken 17 for Lister teamet.


Læs mere om:
  • 18/06/06 - Le Mans - Le Mans
  •