Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Tom K i første Le Mans-duel

Le Mans 
04/06/06 

Le MansSøndag spærres nogle af de største indfaldsveje til Le Mans af, når 2006-løbets 50 biler med tilhørende kørere for en enkelt dag får lov at teste på den 13,650 km lange bane, før det for alvor går løs med 24-timers-løbet i midten af juni.
 

Årets løb kommer til at tælle ikke færre end ni danskere, hvilket er rekord. Blandt disse ni kan to gøre sig håb om sejr, nemlig Tom Kristensen i den store prototype-klasse og Jan Magnussen i den store GT-klasse. Begge har vundet deres respektive klasser de seneste to år, for Tom Kristensens tilfælde endda alle løb siden 2000.

Kristensen er igen i år at regne blandt favoritterne til den generelle sejr. Nordjyden skal køre Audis nye R10-prototype, og søndagens test bliver en vigtig brik i det videre arbejde med at optimere dieselvidunderet, der vandt sit debutløb i 12-timers-klassikeren på Sebring i marts.

"Vi har siden Sebring testet meget for at være godt forberedt til Le Mans, blandt andet har vi haft en 36-timers udholdenhedstest på Jerez-banen i Sydspanien. Intet kan dog sammenlignes med at teste på selve Le Mans, hvor vi kan køre værdifulde data ind til alle vores tekniske afdelinger. Vi har i forhold til Sebring gjort den grundliggende opsætning stivere, hvilket giver os en bedre fornemmelse af bilens enorme kræfter. I testen skal vi igennem et nøje planlagt program, hvor vi blandt andet skal prøve forskellige dæktyper og gearudveksling af, ligesom vi har to forskellige teorier til finjustering af opsætningen, der skal checkes," siger Tom Kristensen.

I forhold til sidste års løb, hvor den danske Le Mans-legende sad i en Audi R8, som arrangørerne med en række regelændringer havde gjort mærkbart langsom, får han nu atter mulighed for at sidde bag rattet i en tidssvarende racer.

"Den nye Audi er et monster af en bil, takket være verdens kraftigste diesel-V12'er. Bilen er svær at køre på grænsen, men den er en udfordring, fordi den er så kraftfuld. Jeg glæder mig til at se, hvordan konstellationen R10 og Le Mans passer sammen," slår Kristensen fast.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • 18/06/06 - Le Mans - Le Mans
  •