Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

For 2. gang i år deltager det Danske Peugeot team i World Touring Car

WTCC 
01/06/06 

7 & 8 afd. af WTCC er kommet til Tyskland, nærmere Oschersleben, nær Magdeburg. En 3,67 km lang bane som er teknisk krævende og en af de langsomste baner i serien. Til sammenligning med Monza, hvor gennemsnits hastigheden ligger på 176,14 km/t, er hastigheden på Oscersleben 144 km/t.
 

Det kan være Jens Edman´s(S) store chance, og det Danske team er ikke helt ukendte med den Tyske bane, de deltog bla. i ETCC i 2004, med Sandro Sardelli(I), som opnåede en flot 15 plads idet 29 bilers store felt.


Jens Edman
(Foto: FIA WTCC)

Ingen tvivl om, det Tyske team Schnitzer med Jörg og Dirk Müller, står med et super kort i hånden, deres søster team Schubert Motors er bosiddende tæt ved Oschersleben, hvor de har kørt et utal af afd. af DMSB. Det tyske mesterskab for standard biler, som de i øvrigt har haft vundet hele 3 gange.

Så BMW kørerne er forberedt, og klar til at igen komme i front af mesterskabet, og mon ikke en kører som Alessandro Zarnardi er tændt på at gentage hans historiske sejr sidste år, på Oshersleben som kun ligger 120 km fra den bane som i 2001, var tæt på at slå ham ihjel, i et dramatisk uheld d. 15. september på Lausitz ring i en afd. af Champ Car World Series.
Siden ETCC kom til Oscersleben i 2002 har BMW domineret, kun brudt en gang af Rickard Rydell(S), som vandt 2 løb i 2004.


Alessandro Zarnardi
(Foto: FIA WTCC)

Førende i mesterskabet Yvan Müller(FRA), får det denne gang svært. Oschersleben er et nyt bekendskab for den dygtige Franskmand, og med hele 75 kg succes ballast i bilen, er det en hård opgave.
James Thompson(ENG) var sidste år hurtigst i sin dengang ALFA 156, men et team drop, kostede ham sejren, da han fik en ekstra tur i pitten, som straf for at hans bil ikke stod med alle 4 hjul på asfalten, 3 min før deadline.


Peter Terting
(Foto: FIA WTCC)

Hele 4 bilmærker er dominerende i WTCC, BMW, ALFA, SEAT og Chevrolet, SEAT fører konstruktør mesterskabet for første gang nogensinde med 80 point til BMW med 69. Alfa´s dårlige sæson start har sat dem på en 4. plads efter Chevrolet.

Alt kan ske på Oschersleben, og ingen tvivl om at Verdens bedste standard vogns klasse, igen vil byde på underholdning, spænding og overraskelser. Eurosport er selvfølgelig på pletten, med live tv søndag, allerede fra kl. 9.00 med varm up og kl. 15.00 med 1. løb. Eurosport 2 sender lørdag kl. 15.00 live fra kvalifikationen.

Eurosport
Peter Maaløe

Læs mere om:
  • 04/06/06 - Oschersleben - WTCC
  •