Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Flotte regnvejrsløb

Advan Cup 
01/06/06 
Yokohama

-i Advan Cup
Kim Lund Johansen vandt sæsonens tredje sejr og fører nu i den samlede stilling, mens Michael Skipper Pedersen langt om længe fik brudt en ond cirkel på Ring Djursland, med sejren i søndagens andet løb. Netop dette løb viste kørsel i særklasse, da det nærmest druknede i regn og alligevel formåede kørerne at kæmpe hårdt, men fair om placeringerne.
 

Flemming Schantz viste tænder fra første færd og var hurtigst i warm-uppen, men da det gjaldt den afgørende tidtagning kunne Kim Lund Johansen henvise Schantz til andenpladsen. Casper Lind Poulsen og Tim Søndergaard fulgte på tredje- og fjerdepladsen, mens Skoda-køreren Bjarne Jensen var en overraskende sekser blandt de 23 startende.

1. løb
Solen skinner over en optørrende bane, da feltet bliver sendt af sted med Kim Lund Johansen forrest. Peter Olsen og Bjarne Jensen kolliderer i nedbremsningen til første sving og mens Peter hurtigt tilbageerobrer femtepladsen, må Bjarne og team efterfølgende børste sand ud af Skoda'en, der er parkeret i fangsandet. Banens safety car bliver sat ind, mens oprydningen pågår og på samme tid kører Thomas Mortensen sin BMW i pit for at få tilset et højre forhjul, der ikke længere sporer korrekt.


Kim Lund Johansen er allerede ved at slippe feltet, mens Peter Olsen (12) og Bjarne Jensen har en disput om femtepladsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det bliver først på femte omgang løbet atter bliver givet frit og allerede i Depotsvinget kan Tim Søndergaard passere Kim Lund indenom, men taber det hele i Skoven og falder tilbage på fjerdepladsen. Nu må Kim Lund i stedet holde øje med Casper Lind Poulsen og Flemming Schantz. På ottende omgang satser Schantz butikken og kører af banen, med udgåelse som følge.
Sejr til Kim Lund Johansen foran Casper Lind Poulsen, mens Tim Søndergaard arver tredjepladsen. Peter Olsen ånder Tim i nakken til målstregen, mens Michael Skipper Pedersen kører sig fra 11. pladsen på gridden til femtepladsen i mål. Anders Christensen når Skipper således først på næstsidste omgang.

Leon Sørensen og Gert Koustrup kører deres Ford Foci i top-10, men bliver efterfølgende udelukket for manglende krængningsstabilisatorer - en skæbne der også overgår Ole Luton og hans Focus, men det er for 18. pladsen. Nu kan Rene Hoff i stedet indtage syvendepladsen foran Christian Pedersen. Sidstnævnte har et dramatisk øjeblik med John Gammelgård Jensen på afslutningen af niende omgang, da de to støder sammen. Christian kan fortsætte, mens Gammelgård må en tur i autoværnet. Han kommer dog igen og bliver 13. på den reviderede resultatliste.

2. løb
Denne gang er det decideret vådt, med regn, der til tider står ned i tove. Anders Christensen og Michael Skipper Pedersen kommer bedst fra start fra første startrække. Anders holder umiddelbart førstepladsen, men på tredje omgang får Skipper en bedre linje gennem Skoven og tager førstepladsen.
På de næste pladser følger Tim Søndergaard, Casper Lind Poulsen, René Hoff og Kim Lund Johansen, mens Peter Olsen falder fra tredje- til syvendepladsen. Casper angriber snart Tim, men angrebet mislykkes og bringer i stedet Hoff ind i kampen om tredjepladsen. På femte omgang bytter Casper og René således plads, mens regnen tiltager.


Anders Christensen og Michael Skipper Pedersen fører an til 13 omganges tæt kørsel i weekendens vådeste løb.
(Foto: Motorsporten.dk)

Midt i løbet er Michael Skipper Pedersen godt på vej mod sæsonens første sejr, mens Anders Christensen falder i kløerne på Tim Søndergaard, der kommer forbi på ottende omgang. Anders kommer således på podiet som treer, men er efterfølgende frataget denne placering, på grund af uregelmæssigheder med bilens benzintank.


Uheld i første løb frarøvede Flemming Schantz chancerne for en topplacering i andet løb. Han satte dog løbets hurtigste omgangstid og var den mest overhalende person i feltet.
(Foto: Motorsporten.dk)

René Hoff bliver ny treer foran de to dominerende kørere i den samlede pointstilling, Casper Lind Poulsen og Kim Lund Johansen. Flemming Schantz kører løbets hurtigste omgangstid, men fra en startplacering i bunden af feltet, bliver det til sjettepladsen i mål foran Peter Olsen, Christian Pedersen og Kim Holmgaard, der scorer det hidtil bedste resultat med den nye Seat Leon. John Gammelgård er også med i denne gruppe, men en kølerslange ryger af og indhylder mållangsiden i røg, som om vejret ikke er slemt nok i forvejen.


Tæt på hinanden på banen og i pointstillingen: Casper Lind Poulsen og Kim Lund Johansen, mens Flemming Schantz og de øvrige ser på.
(Foto: Jan Gripping)

Kim Lund Johansen blev weekendens topscorer og fører nu DM med 117 point, mens Casper Lind Poulsen er på 112 point. Kampen om tredjepladsen er adskilt af bare 10 point mellem Tim Søndergaard, der har 89 point, Michael Skipper Pedersen og Peter Olsen.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
 • 28/05/06 - Ring Djursland - Advan Cup
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her