To podiepladser til Schantz

Advan Cup
31/05/06

Der var fart over feltet hos Team Schantz weekenden igennem på Ring Djursland, hvor de deltog i Special Saloon Car Festivalen.

Tim Søndergaard kom for første gang på podiet og blev kåret som nr. 2 og 3 i søndagens to heat. Flemming Schantz lå som en sikker 3'er, men måtte udgå. En stor skuffelse, da Flemming Schantz flere gange i weekenden kørte de hurtigste omgangstider.

Endnu en gang blev Advan Cup afholdt i en cocktail af blæst, sol og silende regn - denne gang på Ring Djursland. For mindre end et halvt år siden på samme bane kørte Flemming Schantz en sikker 1. plads hjem. Forventningerne til weekendens resultat var derfor også høje. Under warm-up satte Flemming Schantz hurtigste tid og i tidtagningen næst hurtigste tid kun 15/100 efter Kim Lund, men desværre blev det kun til podiepladser for Tim Søndergaard.

"Det var kun tredje gang, at jeg kørte på Ring Djursland", fortæller Tim Søndergaard. "Men efter flere gennemgange af banens ideallinjer med Flemming Schantz kombineret med, at jeg i år er kommet frem til en perfekt opsætning af min 206 GTI - takket været det nye samarbejde med Frankie Jørgensen - fangede jeg hurtigt rytmen på Ring Djursland", oplyser Tim Søndergaard.

1. Heat:
Da startskuddet gik til 1. Heat, tog de to Team Schantz biler straks teten og, Tim Søndergaard og Flemming Schantz, placerede sig henholdsvis som nr. 2 og 3. Tim Søndergaard passerede yder mere Kim Lund og var i en kortere periode helt fremme i front som nr. 1. "Jeg oversatser desværre på vej ud af skoven, og bliver overhalet af tre kørere, så Flemming Schantz og jeg bytter plads", fortæller Tim Søndergaard, der herefter var nede på en 4. plads.

Men kombinationen af Danmarks mest kuperede bane og Flemming Schantz' kampgejst, gjorde desværre tiden knap på banen for Flemming Schantz. "Jeg er selvfølgelig dybt skuffet over resultatet og min satsning, der gjorde, at jeg måtte opgive min 3. plads og udgik", fortæller Flemming Schantz og fortsætter. "Jeg vidste, at jeg havde farten i bilen og forudsætningerne for virkelig at blande mig i toppen".

Men held i uheld for Team Schantz betød Flemming Schantz' overstyring, at Tim Søndergaard røg en plads frem og kunne køre de sidste runder hjem på en sikker 3. plads, så Team Schantz alligevel fik en pokal fra 1. Heat.

2. Heat:
Tim Søndergaard kom godt fra start, og fra sin 4. plads var det kun nødvendigt at passere Peter Olsen for igen at indtage 3. pladsen. Tæt forfulgt af Casper Lind og Rene Hoff, blev der kæmpet intenst og kørt defensivt, indtil Tim Søndergaard overhalede Anders Christensen og kom op som nr. 2. "Da Anders Christensen bliver overhalet, får jeg skabt den fornødne luft ned til "mine forfølgere", så jeg igen kunne få overskud til at koncentrere mig om mit eget løb og for første gang komme på podiet som nr. 2", afslutter en glad Tim Søndergaard.

Selvom det ikke blev til den forventede podieplads for Flemming Schantz, kørte han igen banens hurtigste tid. Det måtte i alt 11 konkurrenter føle på egen krop, hvor selv den mindste fejl blev straffet med en overhaling. Smidigt og elegant arbejdede Flemming Schantz sig op gennem feltet fra sin startposition som nr. 18 og blev belønnet med en 7. plads i 2. Heat.

Slutplacering:
Begge kørere i Team Schantz gik frem i den samlede placering efter weekenden på Ring Djursland. Tim Søndergaard ligger nu fremme som nr. 3 og Flemming Schantz avancerede to pladser til en 7. plads.

Næste løb køres på Sturup Raceway den 10. og 11. juni.