Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Vandets magt

Special Saloon 
31/05/06 

-søndagens løb
Regnvand fra de mørke skyer prægede søndagens løb, der udviklede sig til et par intense løb. Lars Schönemann kunne ganske enkelt ikke bruge kræfterne i sin Porsche på den korte bane og det gav de øvrige deltagere en chance for at være med helt fremme.
 

Dagen startede med warm-up for de morgenduelige, men det var først i tidtagningen senere på formiddagen, der var drama. På den regnvåde asfalt fik Lars Schönemann højre hjulpar uden for asfalten, da han ville passere Lars Brandström. Resultatet blev en afkørsel i depotsvinget og hektisk aktivitet for Schönemann-holdet den næste time. Bagenden tog slaget mod autoværnet og ud over det kosmetiske, var også udstødningen ødelagt og måtte køre resten af dagen uden lyddæmper.
Med få minutter af den efterfølgende Shoot out kvalificerings første runde, fik Lars sat en tid, der sikrede ham fortsat deltagelse. Hans-Henrik Pedersen sluttede sidst, da han ikke kunne skifte til egnede hjul på den våde, men optørrende asfalt. De sidste 7 deltagere i shoot outens tredje del, var stort set de samme som konstant var hurtigst. Lars Schönemann sikrede sig weekendens fjerde pole, mens Jens Ole Mathiesen og Henrik Møller Sørensen fulgte på de næste pladser og dermed var hurtigst i gruppe 2 og 1 respektivt.

3. løb
Weekendens vel nok mest spændende løb, med tre førerskifte over de 14 omgange på delvis våd bane. Lars Schönemann har besvær med at udnytte fartressourcerne i de svære vejrforhold og må først se Jens Ole Mathiesen og siden Henrik Møller Sørensen gå i front, før han sætter tingene på plads på sidste omgang. Henrik bliver den store taber, da Jens Ole Mathiesen og Peter Vesti passerer den gule Nissan på hver sin side i løbets sidste sving.


Øjeblikke før mål: Henrik Møller Sørensen er stadig foran, men Jens Ole Mathiesen har godt og vel stukket næsen indenom, mens Peter Vesti tager den lange vej udenom den gule Nissan.
(Foto: Motorsporten.dk)

Peter Vesti vinder gruppe 1 med en fræk manøvre på ydersiden af Henrik Møller Sørensen i opløbssvinget og vinder weekendens første sejr i gruppen, men scorer maks point for tredje gang. Henrik er efterfølgende lidt skuffet over at "falde i søvn", men kan stadig være stolt over præstationerne i øvrigt.
Efter to fjerdepladser lørdag, kan Klas Høj for første gang bestige podiet på tredjepladsen, i den lejede Toyota Corolla. Fjerdepladsen er løbet igennem et tæt opgør mellem Jakob Borum og Morten Schmidt, med Honda-køreren som vinder foran Schmidt. Lars Brandström bliver eneste udenlandske kører i mål i spektakulær sidelæns stil, mens Kim Morgan Jensen på sjettepladsen ikke kan få tingene til at fungere som de plejer. Niels Høiby og Bo Andersen slutter gruppe 1 af som syver og otter. Chris Poulsen bliver påkørt i depotsvinget og udgår, mens Jan Helge Laland trækker i pit kort efter start. Martin Sally Pedersen må trække sig med ødelagt trækaksel kort før start.

Jens Ole Mathiesen er suværen i gruppe 2 med sin BMW M3 E46, mens Jørgen Hansen gør hvad han skal på andenpladsen. I starten af løbet må han kortvarigt slås med Johnni Kirkegaard, der imidlertid ikke kan følge med Hansen. I stedet må Johnni tage kampen op med Jens Nemeth og hans Nissan. Nordmanden kommer forbi, men sender undervejs Chris Poulsen af banen, hvilket bliver takseret til en udelukkelse. Nemeth udgår i praksis kort efter, mens Kirkegaard havner i sandkassen for enden af langsiden.
Dermed er tredjepladsen Andreas Kjærgaards. Fra bunden af feltet får Clio Trophy-køreren en god start og er snart forbi mærkekollegaen Frederik Holm, der trækker sig ud af løbet på femte omgang. Nu kan Erik Byrgesen køre fjerdepladsen hjem, mens Hans Elnegaard indhenter Gunnar Larsen på femtepladsen, som mållinjen nærmer sig, dog uden at komme forbi.

Lars Schönemann er uden konkurrence i gruppe 3 og vinder da også sammenlagt. Henrik Olesen udgår allerede på anden omgang med motorhaveri, mens Hans-Henrik Pedersen trækker sig kort efter, med en Marcos der ligner en ordentlig håndfuld på den fedtede bane. Ingen af de to bliver klar til sidste løb.

2. løb
21 biler er klar til sidste løb, der atter køres på våd bane. Lars Schönemann holder sig front alle 14 omgange, men Martin Sally Pedersen giver ham kamp til stregen i sin Renault Mégane. Midtvejs i løbet er det tæt på kontakt mellem dem på vej ud af skoven i et klassisk David mod Goliath opgør. Jens Ole Mathiesen og hans legekammerater fra det forrige løb, Henrik Møller Sørensen og Peter Vesti er endnu engang tæt samlet på de næste pladser.

Martin Sally Pedersen vinder weekendens tredje gruppe 1 sejr, mens Henrik Møller Sørensen sikrer sig 20 point i kampen om Challenge-point på andenpladsen. Peter Vesti satte godt nok løbets hurtigste omgangstid, men kunne ikke rigtig røre Henrik og nøjes med tredjepladsen.
Lars Brandström har fået rigtig godt gang i Ford Sierra'en og bliver fjerde foran Morten Schmidt, der denne gang slår Jakob Borum. For Klas Høj fungerer tingene ikke helt og syvendepladsen er resultatet og igen slutter Niels Høiby og Bo Andersen gruppen af. Kim Morgan Jensen og Johnny V. Nielsen når aldrig at blive faktorer før de udgår.

Jens Ole Mathiesen og Jørgen Hansen gentager mønstret fra de foregående tre løb og slutter som etter og toer i gruppe 2. Johnni Kirkegaard er atter klar og bliver treer, med Erik Byrgesen som en fjern skygge på fjerdepladsen. Gunnar Larsen sørger denne gang for noget større afstand til Hans Elnegaard, så hans femteplads aldrig er truet. "Clio Cuppen" afgøres igen til Andreas Kjærgaards fordel, men det er først på sidste omgang han kommer forbi Frederik Holm.


Lars Schönemann vandt samtlige fire løb, men fik lov til at kæmpe for det om søndagen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Gruppe 3 = Lars Schönemann, som eneste deltager, der humpende kunne modtage den fjerde pokal for førstepladsen i gruppen. I middagens shoot out var han blevet ramt på anklen af en anden deltager i pitten.

Endnu engang maksimalt 44 point til Jens Ole Mathiesen for søndagens udfoldelser, mens Henrik Møller Sørensen og Peter Vesti deles om første og andenpladsen og scorer 36 point. Fortsat Challenge-føring til Henrik med 134 point foran Jens Ole med 129 og Peter med 124.

Ring Djurslands anden udgave af Special Saloon Car Festival bød nok på færre deltagere og markant dårligere vejr end førsteudgaven, men specielt søndagens meget spændende og åbne løb opvejede i høj grad dette. Dertil kom festmiddagen for SSC-klassen lørdag aften, som et godt nyt tiltag.
For de gæstende nordmænd er der at ønske held og lykke med deres åbningsløb, der køres på Rudskogen førstkomne weekend, for på Ring Djursland havde de ikke meget held med sig. Næste gang de danske kørere skal i aktion er i forbindelse med Copenhagen Racing Grand Prix på Sturup Raceway i Skåne. Det sker den 10.-11. juni, så endnu engang er der ikke langt mellem løbene.

Jesper O. Hansen

Læs mere om:
  • 28/05/06 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her