Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

Fra fiasko til succes

Saxo Cup 
30/05/06 

Tidlig lørdag morgen kl. 8.05 var det tid for OK Saxo Cup feltet at gøre sig klar, da de skulle være de første biler på banen. Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel og det tegnede til at blive en god dag.
 

Nick Reimersøe og Henrik Poulsen rullede ud til morgenens træning, ud og kører bremser til og få kørt banen ind i kroppen.

Nick følte ikke at bilen var helt som den skulle være, da han mente at den manglede moment, trods det kørte han niende hurtigste tid, men det var han ikke tilfreds med da han under en tidligere træning havde kørt et sekund hurtigere.
Henrik fik kørt femte hurtigst og følte bilen var klar til tidtagningen, så nu var det bare at vente til kl. blev 10.20 hvor der skulle køres tidtagning.

Tidtagningen blev kørt i perfekt vejr, det var tørt og der var godt greb i banen.
Nick manglede stadigvæk lidt fart i hans bil og var da heller ikke helt tilfreds med sin startplacering som nummer 8 i første heat og nummer 7 i andet heat, men teamet syntes ikke det var så dårligt endda, han måtte jo bare hente placeringer i løbet.
Henrik fik kørt en rigtig god tidtagning hvor han lå til en startplacering som nummer 3, lige indtil anden sidste omgang, hvor Poul Dalgas snuppede tredje start placering og Henrik måtte tage sig til takke med fjerde placering i første heat og anden hurtigste omgang rakte til sjette placering i andet heat.

Første løb skulle starte søndag kl. 10.10, vejret var mærkeligt, vådt, sjaskvådt og klamt. Det havde ikke regnet en times tid før løbet, så der var delte meninger om hvilke dæk der skulle monteres, var det regn eller var det sliks.
HP-Racing valgte sliks, det samme gjorde Rudi, resten af feltet valgte regndæk, som så senere skulle vise sig at være det rigtige.
Vi linede op ved udgangen til banen og da det var tid kørte vi ud til vores startplaceringer.

1. heat
Nick på 8. startplacering og Henrik på 4. startplacering, som sagt på sliks, "desværre". Vi kikkede bekymret op i himlen, hvor skyerne trak sig sammen og blev mørkere og mørkere, de første små regndråber faldt på ruden, så nu var det bare med at holde balancen, starten gik, vi fik en ok start, men måtte desværre se os selv falde tilbage i feltet, da regnen rigtig tog til, og vi som sagt skulle holde balancen på vores sliks.
Nick sluttede på 13. pladsen og Henrik på 10. pladsen, det var vi efter omstændighederne godt tilfredse med.

2. heat Nick og Henrik skulle starte henholdsvis otte og syv, vejret var til regndæk, som vi denne gang ikke havde fravalgt.
Igen linede vi op på startgridden, de røde lamper tændte en efter en, da alle var tændt var det bare at være klar til de slukkede. Vi fik begge en rigtig god start, ingen buler, ingen gnuberi, det kørte bare. Vi var efter første sving femmer og sekser, og så gik jagten ind på de foran kørende.
På anden omgang fik vi besked om, at den førende Claus Christensen, havde fået en "stop and go" for at have tyvstartet, det gav en placering, Poul Dalgas, som nu var på tredje pladsen, kunne ikke rigtigt finde farten og det udnyttede Henrik i depotsvinget, hvor han fik kørt sig inden om, Nick fulgte trop og foretog sin overhaling på vej ned i skoven, og så var vi treer og fire.
Men Nick havde bestemt sig for at, nu skulle den pokal i hus, så jagten på hans far gik ind. Da Nick konsekvent kørte stærkere, omgang for omgang, måtte Henrik lade sig overhale og "nøjes" med en 4. plads. Det var en rigtig god afslutning på en dag der startede med et forkert dækvalg.

Næste løb er på Sturup Raceway , den 10. og 11. juni, det ser vi frem til.


Læs mere om:
 • 28/05/06 - Ring Djursland - Special Saloon
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her