Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Festivalen var igen en succes

Special Saloon 
31/05/06 

Arrangørene bag Special Saloon Car Festivalen på Ring Djursland, Fonden Ring Djursland Motorsport og DMKA, betegner arrangementet som en generel succes, med mange deltagere og masser af spændende race.
 

Løbsarrangør Bent Tilsted Rasmussen udtaler at arrangementet i det store hele gik godt, men indrømmer dog at der også var et par mørke punkter:
Mest alvorlig var Søren Zylauvs afkørsel i Formel 1800 klassen, hvor han beskadigede ryggen. Han er dog i god bedring og han skal vide at vi alle sender ham de bedste ønsker om hurtig bedring.
Ligeledes var det lidt skuffende at så få kørere stillede op i den store Special Saloon Car klasse - klasse 3.
Vejret var heller ikke helt med os, men det har vi jo heller ikke selv indflydelse på!


Porsche køreren Lars Schönemann var weekendens hurtigste kører.
(Foto: Motorsporten.dk)

Men disse forhold opvejes til fulde af alle de positive oplevelser der var weekenden igennem, hvor der i samtlige klasser blev kørt nogle spændende race, noget som helt klart henrykkede det fremmødte publikum, samt de mange folk fra pitten som overværede løbene.
Deltagerantallet i alle klasserne var flot, hvilket gav nogle store felter, hvor der skulle kæmpes om placeringerne.

"Som det er tradition ved Special Saloon Car Festivalerne, kørte deltagerne i denne klasse dobbelt program, samtidig med at de også fik prøvet både en 'Shoot Out' kvalifikation, samt lavet rullestarter, hvilket forløb uden problemer og til stor glæde for kørerne" - udtaler Bent Tilsted Rasmussen - "men nu var det jo ikke kun Special Saloon Cars der var på banen. Også i alle de øvrige klasser blev der kørt spændene løb, hvilket var med til at gøre festivalen til en succes."


Special Saloon Car feltet er en dejlig broget blanding af racerbiler med mange kreative løsninger under de ombyggede karrosserier.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Interessen for de historiske klasser, der også deltog denne weekend, er støt stigende. Felterne her var vist tæt på at være de største, der har været inden for historisk motorsport, bortset fra dem ved de rene historiske arrangementer" - fortsætter Bent Tilsted Rasmussen. "Det er også positivt, at 1976 klassen nu ser ud til at få fodfæste. Det skal nok blive en spændene klasse."


De historiske racere fra perioden 1972 til 1976 indeholder mange spændende modeller.
(Foto: Motorsporten.dk)

Ligeledes var der både stor tilslutning og spændende løb i Formel 1800, Saxo Cup, Clio Cup, Advan Cup samt Gruppe N2 klasserne. Så der var rigeligt at se på.

Det ligger allerede nu fast at der bliver afholdt Special Saloon Car Festival på Ring Djursland igen i 2007, hvor man vil forsøge at få løbet til at tælle med i Norges Cuppen, så endnu flere norske kørere deltager i arrangementet, og selvfølgelig også for at lokke de svenske kørere til.
Skulle det ikke være lokkemad nok for Special Saloon Car og Norges Cup kørerne, så oplyses det at man også forventer at gentage ideen med stor fælles middag og fest for disse klassers deltagere.

Læs alt om Special Saloon Car Festivalen 2006 her.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • 28/05/06 - Ring Djursland - Special Saloon
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her