Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car - Gruppe 2

En weekend på godt og ondt

Special Saloon Car
Gruppe 2 

29/05/06 

- for JM Racing
JM Racing havde en weekend på godt og ondt, da teamet lørdag og søndag deltog i Special Saloon Car Festivalen på Ring Djursland. Her blev teamchef Jens Ole Mathiesen (Grindsted) den store triumfator, da han fik pokaler med hjem i samtlige sine fire starter. Og det vel at mærke de største af slagsen, da han hver eneste gang vandt sin klasse i Special Saloon Car-feltet.
 

"Jeg er nu klart forrest i mesterskabet i gruppe 2, for jeg fik i alt 88 points og tog dermed alt, hvad jeg kunne tage. Da kørerne i gruppe 1 samtidig tog points fra hinanden, kunne jeg hale godt ind på dem i den samlede stilling," siger en tilfreds Jens Ole Mathiesen.

Racerkøreren i den sølvgrå og gule BMW nøjedes dog ikke med at tage sejrene i gruppe 2. I weekendens afsluttende og meget våde Special Saloon Car-løb var han meget tæt på at udfordre den ellers så suveræne generelle vinder, Lars Schönemann, hvis Porsche havde dobbelte så mange hestekræfter under motorhjelmen.


Jens Ole Mathiesen.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Mine omgangstider i regnvejret var ekstremt gode, faktisk var der kun fire sekunders forskel på min bedste tider i henholdsvis regnvejr og tørvejr, og jeg var nødt til at holde igen for ikke at køre ind i Lars Schönemann," forklarer Jens Ole Mathiesen. "Jeg kunne ikke se en hånd for mig, og jeg ville ikke risikere at køre ind i ham. Jeg skulle have været mere fræk i starten, så jeg kunne være kommet forbi ham, men alligevel fik vi noget rigtig godt race ud af det."

Gik det godt for teamchefen i Special Saloon Car-klassen, så havde JM Racings kørere slet ikke heldet med sig i Fleggaard Renault Clio Cuppen. Værst gik det for Camilla Stephansen (Horsens), der hele weekenden kæmpede med motorproblemer.


Camilla Stephansen.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Vi kunne ikke finde nogen løsning på det, selv om vi prøvede alt muligt," siger racerpigen opgivende. "Vi rensede stik og skiftede de dele, vi måtte, men intet hjalp. Allerede da starten gik, var de andre forsvundet. Alene på langsiden tabte jeg et halvt sekund i forhold til de andre, så det er virkelig surt. Man hidser sig selv op og overkører så alle de steder, hvor man kan følge med!"

Også Camilla Stephansens to mandlige kolleger hos JM Racing havde heller ikke heldet med sig på Ring Djursland, om end de begge formåede at score points.

"Denne her gang var det ikke andres skyld, det var min skyld, at det ikke blev bedre," indrømmer Christian Jakobsen (Børkop).

"Jeg lavede snurreture i begge heats, men mine omgangstider i løbet er rigtigt gode, og det er godt nok, men det hjælper ikke, når jeg roder rundt dernede. Jeg laver i hvert fald nogle fejl, som jeg ikke burde lave. Alt i alt er omgangstiderne gode nok, men heldet er ikke på min side."


Christian Jacobsen.
(Foto: JM Racing)

Slutresultatet blev en trettende- og en femtendeplads, og det var et resultat, som Michael Holden (Rødding) faktisk også havde svært ved at gøre bedre. Han lagde nemlig også ud med en trettendeplads i sit første løb.

"Jeg havde ellers rimeligt skud i bilen i første heat, hvor jeg tror, at jeg var oppe som syver, men så blev jeg sendt af banen af Peter Ager nede i Skoven. Han indrømmede da også bagefter, at det var lidt i overkanten, det han havde gjort," siger Michael Holden, som til gengæld gjorde det bedre i det sidste og meget våde løb for Fleggaard Renault Clio Cup.


Michael Holden.
(Foto: Motorsporten.dk)

"Jeg havde god fart på i regnvejret, men jeg kunne ikke komme forbi Jacob Kristensen, så det var bedre at køre rimeligt sikkert og tage syvendepladsen."

Næste gang JM Racing kommer i aktion, bliver ved Copenhagen Racing Grand Prix på Sturup Raceway i Skåne. Her vil kvartetten fra Ring Djursland også få deltagelse af teamets DTC-kører Michael Outzen (Ringe).

JM Racing


Læs mere om:
  • 28/05/06 - Ring Djursland - Special Saloon
  •