Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroen SAXO Cup

De unge tager podiepladser

Saxo Cup 
30/05/06 

Ved OK Saxo Cuppens 5. og 6. løb på Ring Djursland oplevede man, at cuppens yngste kørere blandede sig mellem de forreste i feltet, ja i løb 2 tog de oven i købet del i det gode selskab på sejrspodiet.
 

Indtil løbet på Djursland delte Jørn Vestergaard og Claus Christensen førstepladsen i mesterskabet, men en tyvstart i løb 2 med efterfølgende stop&go straf sendte Claus ned på andenpladsen, otte point efter Jørn Vestergaard.

At godt ikke altid kan blive bedre, oplevede Poul Dalgas da han lavede nye justeringer på sin sorte Saxo-racer, og derefter slet ikke kunne få bid i asfalten.
Da hans nærmeste konkurrent, Dennis Bannergaard samtidig snuppede en førsteplads, rykkede Poul 22 point tilbage i forhold til Dennis på tredjepladsen.
Alt i alt er der skabt fornyet spænding om årets OK Saxo Cup mesterskab.

Løb 1:
Vejret før løb 1 gjorde dækvalget til en svær opgave. De fleste valgte dog regndæk, og det skulle vise sig at være det rigtige valg.
D.v.s. at Rudi Larsen og de to fra HP Racing, Henrik Poulsen og Nick Reimersø på slicks røg bagud og skøjtede rundt på den glatte bane.

Oppe foran tog Claus Christensen føringen - i begyndelsen fulgt af Poul Dalgas. Så kom der mere regn, og Poul's forrude duggede til og han kunne slet ikke stå fast på dækkene.
Jørn Vestergaard der startede fra femtepladsen benyttede sig af forholdene - han havde inden løbet håbet på regn. Trods lidt bremseproblemer snuppede Jørn Vestergaard nu Poul Dalgas og optog jagten på den førende Claus Christensen.

Også Ronni Pedersen fulgte godt med.
- Både bilen og jeg havde den rigtige opsætning, så det gik rigtig godt, sagde Ronni.
Efter lidt kamp med Poul Dalgas kom Ronni Pedersen også op på tredjepladsen og fik sin første podieplads i Saxo Cuppen - og man fik en ny mand på podiums tredje trin. Samtidig kan Ronni oplyse, at han har droppet sit job som speedwaykører.
I spidsen kørte Claus Christensen et perfekt løb, kørte hurtigste omgang og vandt en flot sejr.


Claus Christensen (tv) og Jørn Vestergaard byder Ronni Pedersen (th) velkommen i det gode selskab.
(Foto: Saxo Cup)

Løb 1 resultat:
1 Claus Christensen, Århus, 14.04,549.
2 Jørn Vestergaard, Esbjerg, 14.05,146.
3 Ronni Pedersen, Middelfart, 14.11,135.
4 Poul Dalgas, Varmark, 14.13.578.
5 Dennis Bannergaard, Græsted, 14.14,493.
6 Peter Johannesen, Slagelse, 14.18,197.

Hurtigste omgang kørt af Claus Christensen, 62,803. sek.

Løb 2:
Regnen fortsatte, så løb 2 var også på regndæk.
Claus Christensen var på pole og kom først fra start - men desværre var det en tyvstart, så han måtte tage en stop&go straf og røg langt ned i feltet.

Nu var banen åben for unge Dennis Bannergaard, som lagde sig i spidsen og kørte sit eget flotte løb. Poul Dalgas på andenpladsen havde det ikke godt. De sidste justeringer var forkerte, og han kunne ikke få ordentlig bid i asfalten.

Resultatet var, at en efter en kom efterfølgerne uden om.
Først Jørn Vestergaard, og derefter opstod der en drabelig kamp om de næste pladser. Far og søn, Henrik Poulsen og Nick Reimersø kom også forbi Poul Dalgas, men så begyndte den interne kamp mellem far og søn. Det var tredjepladsen og det sidste trin på podiet, det galt, og der blev ikke givet ved familliedøren. Resultatet blev, at Nick fik presset sig forbi far Henrik, og snuppede den sidste plads på podiet.
Jørn Vestergaard prøvede at indhente den førende Dennis Bannergaard, men måtte nøjes med andenpladsen. Dermed indtog Dennis flot podiets øverste plads.


I sin knaldgule Saxo kørte unge Dennis Bannergaard (22 år) en flot sejr hjem tæt fulgt af den cupførende Jørn Vestergaard.
(Foto: Saxo Cup)

I sit forsøg på at komme op igen efter straffen, kørte Claus hurtigste omgang men nåede ikke længere end til tiendepladsen.

Løb 2 resultat:
1 Dennis Bannergaard, Græsted, 14.05,006.
2 Jørn Vestergaard, Esbjerg, 14.05,651.
3 Nick Reimersø, Tåstrup, 14.07.965.
4 Henrik Poulsen, Tåstrup, 14.10.826.
5 Poul Dalgas, Varmark, 14.11.400.
6 Rudi Larsen, Gadstrup, 14.12.036.

Hurtigste omgang kørt af Claus Christensen, 63,273 sek.


Øverst på podiet den 22 årige Dennis Bannergaard med Jørn Vestergaard (tv) på andenpladsen. På tredjepladsen (th) 18 årige Nick Reimersø.
(Foto: Saxo Cup)

OK Saxo Cup 2006 stillingen efter løb 6/16:
1 Jørn Vestergaard 164.
2 Claus Christensen 156.
3 Dennis Bannergaard 126.
4 Poul Dalgas 104.
5 Ronni Pedersen 80.
6 Henrik Poulsen 78

Næste løb bliver kørt den 10. - 11. juni på Sturup Raceway.


Læs mere om:
 • 28/05/06 - Ring Djursland - Special Saloon
 •  
   

  Citroen SAXO Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her