Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Kasper Jensen gav opvisning i tør- og regnvejrskørsel

Clio Cup - DK 
30/05/06 

Clio CupÅlborgenseren dominerede dagens to løb i Fleggaard Renault Clio Cup
At Kasper Jensen, Aalborg, er en seriøs kandidat til mesterskabet i årets Fleggaard Renault Clio Cup, fik ikke bare tilskuerne, men også konkurrenterne et klart bevist på under søndagens Special Saloon Car Festival på Ring Djursland.
 

Uanset hvilke vejrforhold løbene blev kørt under, så var der ingen, som kunne stoppe den unge nordjyde, der med en dobbeltsejr atter bragte sig i front i kampen om mesterskabet.


Det var sådan her, konkurrenterne oplevede Kasper Jensen i Fleggaard Renault Clio Cuppen. Begge dagens løb blev vundet af nordjyden, som nu også fører i mesterskabet.
(Foto: Henning Smed)

Kasper Jensen skabte sig et godt udgangspunkt med hurtigste tid under tidtagningen, hvilket alene udløste tre bonuspoints, og da han så stak fra forfølgerne i søndagens første heat, kom der yderligere en maksimumscore på kontoen. Men ålborgenseren fik også uventet hjælp i sine ambitioner om at tage føringen fra rivalen Per Poulsen, Årup.

Fynboen skulle starte første løb fra anden startrække, men var så hurtig med at få trykket speederen i bund, inden de røde lamper var slukket, at han tyvstartede og måtte i pit for at få en stop-and-go-straf. Den lange vicemester brugte herefter den resterende del af løbet på at køre sig fra sekstende- til tiendepladsen, alt imens han ærgrede sig over den tabte mesterskabsføring.

Hvor første løb fandt sted på tør asfalt, så var vejrforholdene ganske anderledes under det andet løb. Her væltede regnen ned over den djurslandske racerbane, men det voldte ikke Kasper Jensen spor problemer. Selv om han i starten blev udfordret af først Henrik Larsen, Gudbjerg, og siden Per Poulsen, så stak han hurtig fra forfølgerne og kørte dagens anden sejr hjem.

Var Kasper Jensens sejr sikker her, så var der til gengæld stor usikkerhed over fordelingen af de efterfølgende pladser. Her stod kampen ikke bare mellem Henrik Larsen og Per Poulsen, men også Brian Mikkelsen, Vejle, og Bjørn Smedegaard Laursen, Auning, blandede sig i kampen, hvor der igennem det meste af løbet var hyppige positionsskift.

Det endte med en andenplads til Per Poulsen, mens Brian Mikkelsen scorede søndagens og sæsonens anden podieplads, da han blev treer. Men også Bjørn Smedegaard Laursen gjorde det godt på sin hjemmebane.
Fra en startposition som nummer ni kørte han sig godt frem i rækkerne, men selv om han på et tidspunkt var helt fremme på fjerdepladsen, så måtte han til sidst lade sig passere af Henrik Larsen, der trods sine fynske rødder faktisk har Ring Djursland som sin favoritbane.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • 28/05/06 - Ring Djursland - Special Saloon
  •