Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Indianapolis 500

IndyCar
Series  

29/05/06 

Sam Hornish vinder dramatisk løb
2006 udgaven af Indy 500, nummer 90 i rækken, havde alt hvad de 400.000 på tribunerne og millioner af Tv-seere kunne ønske: Spændende race lige til målstregen, dramatik med deraf følgende "yellow phase" talrige føringsskift osv.
 

Dagens løb som blev kørt i nærmest tropisk hede, blev afgjort i en foto-finish. Sam Hornish (Penske) som startede fra pole forhindrede den helt store sensation, da han på de allersidste meter snuppede sejren fra den kun 19-årige "rookie" Marco Andretti (Andretti Green).

Det var Sam Hornish og sidste års vinder Dan Wheldon der dominerede i store dele af løbet. I slutningen var det dog ikke kun farten, men også den rigtige strategi, der blev udslagsgivende. Dan Wheldons taktik gik ikke op og han måtte nøjes med den utaknemmelige fjerdeplads.
Sam Hornish, som aldrig havde fuldført et Indy 500, var ved at smide det hele væk ved sidste pit-stop. Hornish var ved at forlade pitten med "halvdelen" af tankanlægget. Det betød en "drive-trough"-straf, som kunne have været meget kostbar.
En sen "yellow phase" kom dog Hornish til hjælp. Fire omgange før mål , blev løbet igen givet frit. På det tidspunkt lå Hornish på tredjepladsen efter Marco Andretti og Michael Andretti. Hurtigt kom Hornish forbi Michael Andretti og optog forfølgensen af dennes søn Marco.
På næstsidste omgang angreb Hornish men den unge Andretti afviste, men det afsluttende angreb på de absolut sidste meter faldt ud til den dobbelte IndyCar-mesters fordel.

"Det er en fantastisk følelse at vinde et af verdens største og det vel nok største løb i USA, Indy 500" udtalte Sam Hornish Jr." To gange har jeg vundet mesterskabet, men det her er noget meget specielt. Til Marco Andretti vil jeg sige, at han ydede en fantastisk indsats, det var flot. Han kan være meget stolt!"
Andretti-familien havde en god dag på "The Brickyard". Marcos far Michael, som gjorde come-back efter et par års pause sluttede som treer. Løbets enlige kvinde Danica Patrick blev nummer 8, en placering som sandsynligvis ville have været noget bedre, hvis ikke et dårlig timet pit-stop, havde kostet mere end en omgang.

Them

Læs mere om:
  • 28/05/06 - Indianapolis Motor Speedway - IndyCar Series
  •